Clicky

donderdag 19 september 2024 - 21:29 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsGRIP 1 voor zeer grote brand in Regenboogkerk Epe

GRIP 1 voor zeer grote brand in Regenboogkerk Epe [+foto]

EPE – De Regenboogkerk in Epe waar dinsdagochtend brand uitbrak, moet “als verloren worden beschouwd”, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Het sein brand meester is inmiddels gegeven en er zijn geen gewonden gevallen.

Het grootste deel van de gereformeerde kerk aan de Beekstraat is in vlammen opgegaan. De gevels die nog overeind staan, zijn dusdanig aangetast door de brand dat ze gesloopt moeten worden. Bij het slopen en nablussen kan tijdelijk meer rook vrijkomen.

Zo’n twintig woningen rond de kerk werden uit voorzorg ontruimd. Rond 16.00 uur mochten de bewoners weer naar huis. Wel adviseert de veiligheidsregio om voorlopig de ramen en deuren gesloten te houden.

De gemeente Epe meldt dat het deel van de Beekstraat waar de kerk stond, voorlopig afgesloten blijft. Het kerkgebouw moet worden gesloopt, aldus de gemeente in een korte verklaring.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Daar wordt onderzoek naar gedaan door het Team Brandonderzoek Brandweer, meldt de veiligheidsregio.

LEES OOK
Twee mensen uit brandende woning gered in het Friese Warns

Op de Facebookpagina van de Regenboogkerk is een foto gedeeld van de brand. “Alstublieft, bidt u mee?” luidt het bijschrift.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×