Clicky

donderdag 12 september 2024 - 18:12 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerCargo Terminal North op MAA wordt gerenoveerd, toename vrachtverkeer aan oostkant

Cargo Terminal North op MAA wordt gerenoveerd, toename vrachtverkeer aan oostkant

MAASTRICHT – 19 augustus zijn de renovatiewerkzaamheden aan Cargo Terminal North op Maastricht Aachen Airport (MAA) gestart. “Tijdens de renovatie verbeteren we de werkomgeving voor onze medewerkers op het gebied van veiligheid, welzijn en hygiëne. Daarnaast wordt er onder andere de gasgestookte CV vervangen door een elektrische installatie, de uitstraling van de gevel wordt aangepakt en er wordt extra buffercapaciteit gecreëerd voor vrachtwagens die vracht komen brengen of ophalen”, aldus de luchthaven.

De werkzaamheden vinden overdag plaats en zijn naar verwachting 14 september afgerond.

“Momenteel verwerken we in Cargo Terminal North voornamelijk bloemen en e-commerce. Deze vrachtoperatie vindt tijdens de verbouwing plaats in de overslagloods aan de Horsterweg en in Cargo Terminal East aan de Portugallaan. Dit betekent een toename van vrachtverkeer (vracht aan de oostkant van de luchthaven).”

Bij Cargo Terminal East wordt een tijdelijke parkeerplaats ingericht die op drukke momenten als buffer kan dienen voor binnenkomende vrachtwagens.

De werkzaamheden aan Cargo Terminal North zijn onderdeel van het besluit van Provinciale Staten uit 2022 voor een toekomstbestendige en omgevingsbewuste luchthaven. “Hiermee halen we het achterstallig onderhoud in en bereiden we ons voor op de verdere ontwikkeling van onze vrachtactiviteiten”, besluit MAA.

LEES OOK
Heinenoordtunnel twee weken dicht vanwege renovatie
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×