Clicky

donderdag 12 september 2024 - 18:13 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelDAF CF 10x3 voor M.C. Van der Spek Materieel B.V.

DAF CF 10×3 voor M.C. Van der Spek Materieel B.V.

MOERKAPELLE – Aannemingsbedrijf M.C. van der Spek B.V uit Moerkapelle rijdt sinds kort met een DAF CF 450 10×3 kipper. Deze wendbare vijf- asser combineert een grote wendbaarheid met het hoogste netto laadvermogen in zijn klasse. Het geheim zit hem in de bijzondere, liftbare- sturende en inschakelbare derde as.

Voor Aannemingsbedrijf M.C. van der Spek B.V. is het de eerste truck voor het ruim 40 jaar oude bedrijf. Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met het bouw- en woonrijp maken van bouwprojecten voor gemeentes en projectontwikkelaars in de regio. Daarnaast is het bedrijf actief in het reconstrueren van woonwijken. Daarvoor zet Van der Spek 40 medewerkers in met een groot eigen machinepark.

“Voor het transport van zand, grond, grind en verhardingsmateriaal zetten wij zelf vijf landbouwtrekkers met kippers in. Voor het wegtransport maakten wij tot nu toe gebruik van de diensten van transporteurs”, aldus Jan van der Spek.

Snel zaken doen

Chauffeur Cees Kaashoek reed op zo’n landbouwtrekker maar hij had ambities om vrachtwagenchauffeur te worden. Jan van der Spek: “We zijn toen gaan kijken naar de mogelijkheden en het resultaat staat hier voor de deur. Wij deden al ruim dertig jaar zaken met Veldhuizen Wagenbouw in Groenekan, waardoor het lijntje er al lag. Wij hebben altijd uitstekende ervaringen gehad met de aanhangwagens die wij inzetten voor het transport van ons materieel. Na een verkennend gesprek hebben we na een proefrit besloten deze truck aan te schaffen. De truck werd korte tijd ingezet in de verhuur, dus we konden snel zaken doen. Terwijl de truck voor ons werd gespoten hebben we eerst een korte tijd met een 8×4 gehuurd van CE-Rent gereden.”

LEES OOK
DAF bekroont European Service Team of the Year 2024

34 ton netto laadvermogen

Chauffeur Cees Kaashoek is bijzonder tevreden over de DAF CF 10×3. Cees: “Na de bladgeveerde 8×4 was dit echt een verademing. Deze DAF rijdt echt super en de auto is dankzij vier stuurassen bijzonder wendbaar. Ik kom echt op de meest krappe locaties en dan is dat ideaal. Verder is het laadvermogen uniek. Deze auto heeft een GVW van 50 ton en een netto laadvermogen van 34 ton.”

Als opbouw staat er een geïsoleerde Gijsbertsen kipper op met asfaltsnip en milieukleppen. “Asfalt rijden doen we niet, maar dit werkt voor ons meer dan uitstekend”, aldus de tevreden DAF chauffeur. Opvallend noemt hij het lage verbruik van de DAF CF 450.

“Ten opzichte van de 480 pk sterke 8×4 die ik korte tijd reed heb ik dagelijks 30- tot 40 liter minder brandstof nodig in het zelfde werk.”

Aandrijfbare, liftbare sturende extra as

De DAF CF 450 10×3 kwam als 8×2 af fabriek, waarna Veldhuizen Trucks een 11,5 tons gestuurde tussenas monteerde. Deze as is liftbaar uitgevoerd en kan tot 20 km per uur worden aangedreven voor extra tractie waar nodig.

LEES OOK
LZV's met aerodynamische cabine mogen binnenkort 50cm langer zijn

Verder werd as twee verplaatst. Hierdoor ontstond een vijf asser met twee 10 tons voorassen, de 11,5 tons middenas, een 10,5 tons aangedreven as en een 8,5 tons gedwongen gestuurde naloopas. Verder werden er diverse componenten verplaatst aan het chassis en werd er met het oog op de beschikbare ruimte gekozen voor een staande uitlaat.

De truck werd in de bekende Van der Spek huisstijl gespoten, waarbij alles in kleur werd mee gespoten. Een set extra verlichting en een set DAF spatlappen onder de voorbumper maken het plaatje helemaal af.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×