Clicky

donderdag 12 september 2024 - 18:18 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartZoektocht naar vermisten op jacht met zakenlieden Sicilië hervat

Zoektocht naar vermisten op jacht met zakenlieden Sicilië hervat

PORTICELLO – De Italiaanse hulpdiensten hebben hun zoektocht hervat naar de vermiste opvarenden van een luxe zeiljacht dat zonk voor de Siciliaanse kust, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Er worden nog altijd zes mensen vermist, onder wie bekende zakenlieden.

Gespecialiseerde duikers zijn aangekomen om naar het 56 meter lange schip af te dalen. Dat ligt op 50 meter diepte. De eigenaar van de Bayesian is Mike Lynch, een bekende Britse zakenman. Hij wordt net als zijn 18-jarige dochter Hannah vermist.

De andere vermisten zijn Jonathan Bloomer, voorzitter van Morgan Stanley Bank International en verzekeraar Hiscox, en zijn vrouw. Ook advocaat Chris Morvillo en zijn vrouw Nada worden vermist, aldus ANSA. Vijftien mensen zijn gered, het lichaam van de kok Ricardo Thomas is geborgen.

Juridische strijd

Lynch was ruim tien jaar verwikkeld in een juridische strijd over de verkoop van zijn bedrijf Autonomy aan HP. Aanklagers in de Verenigde Staten beschuldigden hem van misleiding, waarbij hij de waarde van het bedrijf zou hebben overdreven. Hij werd in juni vrijgesproken van fraude. In het Verenigd Koninkrijk liep nog wel een civiele rechtszaak tegen Lynch waarbij een opvolger van HP miljarden dollars compensatie eiste.

LEES OOK
Onderzoek naar meer overlevende crewleden gezonken superjacht Bayesian

Morvillo was een Lynch’ advocaten. De vader van een van de opvarenden die gered kon worden, zegt dat de opvarenden op de zeilboot vierden dat ze de rechtszaken hadden gewonnen. Ook Bloomer had een rol bij de rechtszaak. Hij legde een getuigenis af voor de verdediging van Lynch.

Verkoop Autonomy

In de zaak rond de verkoop van Autonomy was er nog een andere vrijgesproken verdachte, Stephen Chamberlain. Hij werd dit weekend doodgereden tijdens het hardlopen in Engeland door een automobilist, meldt de BBC.

Het schip zonk maandag in de vroege ochtend, vermoedelijk door een waterhoos. Onder de mensen die gered konden worden waren onder anderen een Nederlands bemanningslid, een kind van 1 jaar oud en de echtgenote van Lynch, Angela Bacares. Het schip stond officieel op haar naam.

Het zinken van de Bayesian is groot nieuws in het Verenigd Koninkrijk.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×