Clicky

donderdag 12 september 2024 - 01:48 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartExtinction Rebellion blokkeert opnieuw cruiseschepen en tanker bij IJmuiden

Extinction Rebellion blokkeert opnieuw cruiseschepen en tanker bij IJmuiden [+foto’s]

IJmuiden – Activisten van Extinction Rebellion hebben vanochtend opnieuw actie ondernomen door minstens twee cruiseschepen te blokkeren. Ze hebben zichzelf vastgemaakt aan de sluisdeuren van twee verschillende sluizen. In de Noordersluis ligt momenteel ook een tanker vast.

In tegenstelling tot eerdere acties, waarbij slechts één sluis werd geblokkeerd, hebben de demonstranten zich deze keer vastgeketend aan zowel de Noordersluis als de Zeesluis IJmuiden. Deze sluizen worden normaal gesproken gebruikt door cruiseschepen die naar Amsterdam varen.

Dit is de derde blokkade georganiseerd door Extinction Rebellion. Vorige week zaterdag blokkeerden ze voor het eerst een schip. De actie begon toen om 3.00 uur en de demonstranten vertrokken rond 7.00 uur vrijwillig, zonder tussenkomst van de politie.

Foto: Inter Visual Studio | Michel van Bergen

Bij de tweede blokkade, een dag later, greep de politie wel in. Agenten van de mobiele eenheid werden ingezet om de demonstranten los te maken, maar er vonden geen arrestaties plaats.

Foto: Inter Visual Studio | Michel van Bergen

De activisten voeren deze acties uit als protest tegen wat zij beschouwen als ‘de schadelijke invloed van de cruisevaart op het klimaat’.

LEES OOK
Demonstranten Extinction Rebellion veroordeeld voor acties bij ING Nijmegen
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Burgemeester Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles

HEERLEN - De burgemeester van de Limburgse gemeente Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles die maandag in Duitsland start. "Dit gaat...
×