Clicky

donderdag 12 september 2024 - 01:38 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOekraïne zegt raketaanval op Kyiv te hebben afgeslagen

Oekraïne zegt raketaanval op Kyiv te hebben afgeslagen

KYIV – Oekraïne heeft zondag melding gemaakt van een aanval met ballistische raketten op Kyiv. Het lijkt erop dat alle projectielen onderweg naar de hoofdstad zijn neergehaald, zeggen de militaire autoriteiten. De gouverneur van de regio Kyiv meldt dat twee woningen zijn verwoest door vallend puin. Nog eens zestien andere huizen zouden schade hebben opgelopen.

De autoriteiten zeggen dat het deze maand al de derde keer is dat Kyiv wordt bestookt met ballistische raketten. Een militaire bestuurder stelt dat steeds zes dagen tussen de aanvallen zit. Er zouden zondag waarschijnlijk raketten van het type KN-23 zijn gebruikt uit Noord-Korea. De Verenigde Staten beschuldigen die dictatuur ervan munitie en raketten te leveren aan Rusland.

De Oekraïense luchtmacht meldt in een afzonderlijke verklaring dat landelijk zeker dertien objecten zijn neergehaald in het luchtruim. Het zou onder meer gaan om ballistische raketten en kruisraketten. Volgens de luchtmacht bereikten de projectielen hun doel niet en is ook geen melding gemaakt van slachtoffers door de raketaanval.

LEES OOK
Rusland vindt dat atoomtoezichthouder objectiever moet worden

In Rusland zou ondertussen schade zijn aangericht door een Oekraïense droneaanval. De Russische autoriteiten zeggen dat twee van die onbemande toestellen zijn uitgeschakeld boven de westelijke regio Rostov. Door vallende brokstukken zou vervolgens brand zijn uitgebroken in een industriële opslagplaats. De gouverneur van het gebied zegt dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Burgemeester Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles

HEERLEN - De burgemeester van de Limburgse gemeente Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles die maandag in Duitsland start. "Dit gaat...
×