Clicky

donderdag 12 september 2024 - 01:48 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartCorendon voelt financiële malaise Canadese vliegpartner

Corendon voelt financiële malaise Canadese vliegpartner

LIJNDEN – Corendon heeft last van financiële problemen bij een samenwerkingspartner, Canada Jetlines. Van dat bedrijf huurde de reisorganisatie twee vliegtuigen voor vluchten vanaf de vliegvelden bij Maastricht en Rotterdam, maar Canada Jetlines heeft alle activiteiten gestaakt en een vorm van uitstel van betaling aangevraagd. Voor de al geplande vluchten vanaf de Nederlandse luchthavens huurt Corendon nu vervangende vliegtuigen.

“We zullen voor zover mogelijk de vluchten op schema uitvoeren om zo het ongemak voor onze passagiers te beperken. Vanaf volgende week neemt Corendon Airlines alle geplande vluchten van Canada Jetlines over”, schrijft Corendon op zijn site.

Canada Jetlines maakte eerder deze week bekend “tijdelijk” alle activiteiten stop te zetten. Het bedrijf, dat sinds 2022 vliegt, is verlieslatend en had telkens nieuwe financiering nodig.

Corendon maakte in april bekend dit jaar twee toestellen van de Canadese luchtvaartmaatschappij te huren voor een aantal vluchten. Nu is de reisorganisatie “genoodzaakt om de samenwerking met Canada Jetlines voortijdig te beëindigen”.

LEES OOK
Corendon-oprichter hekelt ultrakorte vluchten: schaf ze gewoon af
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Burgemeester Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles

HEERLEN - De burgemeester van de Limburgse gemeente Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles die maandag in Duitsland start. "Dit gaat...
×