Clicky

donderdag 12 september 2024 - 01:48 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerAardverschuivingen blokkeren hoofdweg richting westen Oostenrijk

Aardverschuivingen blokkeren hoofdweg richting westen Oostenrijk [+foto’s&video]

SANKT ANTON AM ARLBERG – De belangrijkste weg van Tirol naar de westelijke deelstaat Vorarlberg is door noodweer en aardverschuivingen geblokkeerd. Het gaat om de Arlbergpas. Er is in de streek veel wateroverlast door noodweer en er zijn ook overstromingen. Normaal gaat het doorgaande verkeer over de snelweg Innsbruck richting Bregenz door een tunnel, de Arlbergtunnel, maar die is door werkzaamheden maandenlang gesloten. Op de route moet het verkeer nu over de pas. Dat is niet mogelijk als gevolg van de aardverschuivingen.

De plaats Sankt Anton am Arlberg is ook zwaar getroffen. Daar zijn auto’s door het water van de rivier de Rosanna verzwolgen en is ook wegdek in de modder verdwenen. Er zijn talrijke mensen ingezet om onder meer met bulldozers en graafmachines de ravage op te ruimen en wegen weer open te krijgen. Het is niet duidelijk hoe lang dat duurt.

Ondanks de zomervakantie heeft de alarmcentrale van de ANWB geen hulpverzoeken binnengekregen van Nederlanders die in de problemen zijn geraakt als gevolg van het natuurgeweld in Tirol, laat een woordvoerder weten.

LEES OOK
Politie gaat uit van terrorisme bij schietpartij München
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Burgemeester Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles

HEERLEN - De burgemeester van de Limburgse gemeente Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles die maandag in Duitsland start. "Dit gaat...
×