Clicky

donderdag 12 september 2024 - 01:39 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerOpnieuw vertraging op de weg door werkzaamheden bij Utrecht

Opnieuw vertraging op de weg door werkzaamheden bij Utrecht

NIEUWEGEIN – Het is zaterdagmiddag nog steeds druk op de wegen rond Utrecht in verband met wegwerkzaamheden. Vrijdag leidden die al tot forse drukte op de wegen tot ‘s avonds laat. In Nieuwegein, waar auto’s vaststonden, deelden medewerkers van de gemeente koeken en water uit aan weggebruikers.

De A2 bij Utrecht richting het zuiden is dit weekend dicht tot maandagochtend 05.00 uur. Rijkswaterstaat vervangt daar onder meer het asfalt voor een stillere variant. De werkzaamheden duren nog tot en met 30 september.

Op de alternatieve route richting het zuiden, op de A27 aan de oostkant van de Domstad, stond iets voor 15.30 uur 11 kilometer file en bedroeg de vertraging bijna een half uur. Ook op wegen in Nieuwegein liep het vast, zei een woordvoerder van de ANWB eerder op zaterdag. “Als je vanaf daar de snelweg op wil, dan gaat dat gewoon heel lastig. Omdat de opritten vol staan en je moeilijk kan invoegen.”

LEES OOK
A2 in beide richtingen dicht na gekantelde vrachtwagen [+foto]

Wel noemt een woordvoerder van de gemeente Nieuwegein de situatie in de plaats zaterdag “overzichtelijk”. Intussen is er overleg geweest met Rijkswaterstaat over “hoe we een situatie zoals op vrijdag in de toekomst kunnen voorkomen”, laat een woordvoerder weten. Zo worden, net als op vrijdag, verkeersregelaars ingezet en boa’s. Verder is een aantal wegen afgezet en worden de bruggen vier keer per uur geopend in plaats van twee keer per uur.

Naar verwachting loopt de drukte aan de oostkant van Utrecht, tussen Hilversum en Hagestein, zaterdag nog verder op. “Normaal op een zaterdag is het rond 16.00 uur op zijn drukst, erna zou het moeten afnemen”, aldus de ANWB-zegsman eerder zaterdag.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Burgemeester Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles

HEERLEN - De burgemeester van de Limburgse gemeente Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles die maandag in Duitsland start. "Dit gaat...
×