Clicky

donderdag 12 september 2024 - 01:45 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerGemeente deelt water en eten uit in files op wegen Nieuwegein

Gemeente deelt water en eten uit in files op wegen Nieuwegein

NIEUWEGEIN – Weggebruikers in Nieuwegein staan vrijdagavond nog altijd vast door de werkzaamheden op A2 van Utrecht richting Den Bosch. Medewerkers van de gemeente hebben op de Graaf Florisweg onder meer koeken en water uitgedeeld aan weggebruikers die daar vast waren komen te staan, bevestigt een woordvoerster van de gemeente.

De situatie in Nieuwegein was het ergst rond de spits, maar ook op vrijdagavond is het volgens de gemeente nog altijd erg druk op de wegen. De gemeente heeft van veel mensen gehoord dat veel geduld nodig was. “Van mensen die een half uur tot drie kwartier in de file stonden, tot aan verhalen van mensen die drie uur langer onderweg zijn geweest”, zegt de woordvoerster. De gemeente heeft verkeersregelaars ingezet.

De werkzaamheden duren nog tot en met 30 september, en tot die tijd is de A2 meerdere keren dicht. Dit weekend is de weg dicht tot maandagochtend 05.00 uur. Nieuwegein heeft vrijdag al contact gehad met Rijkswaterstaat. “De werkzaamheden zijn nog niet klaar. Vandaag hebben we geprobeerd het zoveel mogelijk op te vangen, maar we gaan wel met Rijkswaterstaat in gesprek over hoe we het de komende weken gaan doen”, aldus de woordvoerster van de gemeente. Door de werkzaamheden aan de A2 liep het verkeer rond Utrecht vrijdag een groot deel van de dag “compleet vast”, zei de ANWB eerder op de dag.

LEES OOK
Opnieuw vertraging op de weg door werkzaamheden bij Utrecht

Rijkswaterstaat vervangt tijdens de werkzaamheden onder meer het asfalt van de A2 voor een stillere variant. Vooraf werd al gewaarschuwd voor extra reistijd. “Als je toch de weg op gaat, zou je wel eens flink in de file kunnen komen te staan”, waarschuwde de wegbeheerder begin augustus.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Burgemeester Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles

HEERLEN - De burgemeester van de Limburgse gemeente Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles die maandag in Duitsland start. "Dit gaat...
×