Clicky

donderdag 19 september 2024 - 03:05 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsGrote brand in winkelcentrum Alkmaar

Grote brand in winkelcentrum Alkmaar

ALKMAAR – In een winkelcentrum aan de Europaboulevard in Alkmaar-Noord is een zeer grote brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Daarbij komt veel rook vrij. Boven de winkels zijn woningen. Meerdere appartementen zijn ontruimd.

De eerste melding van de brand kwam vrijdagavond rond 19.15 uur binnen en was om 21.30 uur nog niet onder controle. De brand ontstond in een filiaal van Kik, waar kleding en huishoudelijke spullen worden verkocht. Later breidde de brand zich ook uit naar een naastgelegen pand.

De brandweer heeft het winkelcentrum ontruimd. Hoeveel appartementen er zijn ontruimd, kon een woordvoerster van de veiligheidsregio niet zeggen. Getroffen bewoners die geen andere opvangplek hebben, kunnen terecht in het nabijgelegen wijkcentrum Mare Nostrum, aldus de veiligheidsregio.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden. Wel is iemand uit voorzorg nagekeken door de ambulancedienst.

De veiligheidsregio heeft ook een NL-Alert verstuurd naar mensen in de omgeving, met het advies om ramen en deuren te sluiten, en om de mechanische ventilatie uit te zetten.

LEES OOK
Twee vrachtwagenchauffeurs om het leven gekomen bij aanrijding op Duitse B259 [+video]
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×