Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:24 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMan verdacht van doodslag om hoogbejaarde van fiets duwen

Man verdacht van doodslag om hoogbejaarde van fiets duwen

DEN BOSCH – Het Openbaar Ministerie klaagt een 42-jarige man aan voor doodslag, omdat hij in mei een 90-jarige man van zijn fiets zou hebben geduwd in Veldhoven. Het slachtoffer overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen.

De reden van de duw is onduidelijk. Volgens de advocaat van de verdachte is er geen samenhangend gesprek met hem te voeren. Dat bleek vrijdag in de rechtbank in Den Bosch.

Het incident gebeurde op vrijdagochtend 3 mei aan de Heemweg in Veldhoven. De man kwam ten val toen een voorbijganger hem om onbekende reden van zijn fiets duwde. De zwaargewonde fietser werd naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar drie dagen later.

Volgens de politie verzette verdachte Pieter V. zich bij zijn aanhouding, waarna agenten besloten hem te taseren. V. wordt ook verdacht van poging tot zware mishandeling van een agent.

De verdachte zei zelf niets tijdens de eerste voorbereidende zitting in zijn strafzaak. “Het is voor mij moeilijk om te achterhalen wat meneer wil”, aldus zijn raadsman. Volgens hem ging het na het 21ste levensjaar van V. slechter met hem en kreeg hij ook last van psychoses: “De vraag is waar het vandaan komt.” Het rapport over de psychische gesteldheid van de verdachte is nog niet af.

LEES OOK
Raad van State: ASML mag hoofdvestiging in Veldhoven uitbreiden

De volgende tussentijdse zitting is op 4 november.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×