Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:27 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDodental in Gazastrook boven de 40.000

Dodental in Gazastrook boven de 40.000

GAZA-STAD – In de Gazastrook zijn sinds 7 oktober 40.005 Palestijnen gedood, meldt het ministerie van Gezondheid in het gebied. Daarmee stijgt het dodental boven de 40.000. Er zijn 92.401 mensen gewond geraakt.

Ruim tien maanden geleden begon Israël met het bombarderen van Gaza, nadat Hamas een aanval op Israël had uitgevoerd. Daarbij vielen zo’n 1200 doden en werden 250 mensen gegijzeld. Niet veel later vielen Israëlische troepen de Gazastrook binnen om Hamas uit te schakelen.

De cijfers van het Palestijnse gezondheidsministerie worden over het algemeen beschouwd als betrouwbaar. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen burgers en Hamasstrijders. Israël zei vorige maand dat het ongeveer 14.000 Hamasstrijders had gedood of gevangengenomen.

De afgelopen 24 uur ging het volgens de Palestijnen om veertig doden en ruim honderd gewonden. Israël krijgt internationaal veel kritiek op de manier waarop het de oorlog voert en het hoge dodental onder burgers.

LEES OOK
Israëlisch leger meldt bevrijding vier gijzelaars in Gazastrook
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×