Clicky

donderdag 12 september 2024 - 01:24 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSFaillissementenNijhoff Handel & Transport failliet verklaard

Nijhoff Handel & Transport failliet verklaard

NIJVERDAL – Voor de rechtbank van Overijssel is op woensdag 14 augustus Nijhoff Handel & Transport BV uit Nijverdal failliet verklaard. Ook de holding Nijhoffm Holding BV is failliet verklaard.

“De activiteiten in Nijhoff Handel en Transport zijn feitelijk per 1 januari 2024 gestaakt. Op die datum is de onderneming verkocht aan Recycling Ten Brinke B.V. middels een activatransactie”, laat de curator vrijdag 16 augustus aan de redactie weten.

“Het faillissement is aangevraagd door de belastingdienst vanwege openstaande belastingschulden”, aldus mr. Kemerink op Schiphorst.

“Voor zover ik nu kan nagaan zijn er geen personeelsleden meer in dienst. Nu de activiteiten al zijn verkocht, komt er waarschijnlijk ook geen doorstart. De activatransactie met Recycling Ten Brinke B.V. wordt nader onderzocht”, besluit de curator.

De oorsprong van het Nijverdalse bedrijf ligt in 1870. In de beginperiode ging dit nog met paard en wagen. Later in 1936 is Nijhoff officieel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel dus al meer dan 150 jaar ervaring in de handel en transportsector. Er is door de jaren veel veranderd niet alleen de transport middelen maar ook qua activiteiten waar Nijhoff zich mee bezig hield en houdt.

LEES OOK
Maersk verwacht verbetering wereldwijde containerhandel

Het bedrijf was tot de overname onder andere actief in het vervoer van (afzet)containers en de handel in zand en grind. Het transportbedrijf introduceerde ook de Nijhoffer, een mega bouw big-bag, een 3m3 en 6m3 big-bag, voor de bouw ontwikkeld en hier patent op verkregen voor Europa. Deze Nijhoffers werden breed ingezet bij de inzameling/verwerking van onder andere bouwafval in binnen- en buitenland.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Burgemeester Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles

HEERLEN - De burgemeester van de Limburgse gemeente Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles die maandag in Duitsland start. "Dit gaat...
×