Clicky

donderdag 12 september 2024 - 01:46 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartKlimaatactivisten dringen meerdere Duitse luchthavens binnen

Klimaatactivisten dringen meerdere Duitse luchthavens binnen

BERLIJN – In Duitsland zijn klimaatactivisten meerdere luchthavens binnengedrongen. De vliegvelden van Neurenberg en Keulen hebben tijdelijk vluchten stilgelegd om de demonstranten weg te halen. De vluchten zijn inmiddels weer opgestart.

De acties zijn georganiseerd door Letzte Generation, een groep die vaker ontwrichtende acties uitvoert. De groep zegt zelf het luchtverkeer ook te hebben gehinderd in Stuttgart en Berlijn, maar die vliegvelden ontkennen dat. Op X staan foto’s van activisten die zichzelf hebben vastgelijmd aan het wegdek. Ze dragen spandoeken met de teksten ‘oil kills’ (olie doodt) en ‘sign the treaty’ (teken het verdrag), over een verdrag tegen fossiele brandstoffen.

In Berlijn heeft de politie twee demonstranten verwijderd die het vliegveld hadden betreden door een gat in een hek te knippen. Ook in Stuttgart zijn de activisten snel weggehaald.

Vertragingen

In Neurenberg werd uiteindelijk een vlucht geannuleerd, zes vluchten liepen vertraging op. De luchthaven Keulen-Bonn houdt ook na de herstart van het luchtverkeer rekening met vertragingen.

LEES OOK
Minder vracht vervoerd door binnenvaart Duitsland

Vorige maand drongen klimaatactivisten ook twee dagen op rij de luchthaven van Frankfurt binnen. Politici riepen daarna op om vliegvelden beter te beveiligen. Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser zegt op X dat de “criminele acties gevaarlijk en dom” zijn.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Burgemeester Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles

HEERLEN - De burgemeester van de Limburgse gemeente Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles die maandag in Duitsland start. "Dit gaat...
×