Clicky

donderdag 12 september 2024 - 08:27 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerExtra reistijd door dichte binnenring A10 richting Amsterdam-Oost

Extra reistijd door dichte binnenring A10 richting Amsterdam-Oost

AMSTERDAM – Rijkswaterstaat begint donderdag aan de tweede periode van groot onderhoud op de A10 Noord bij Amsterdam. Tot 9 september wordt de binnenring, het deel richting Amsterdam-Oost, afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd, die kan oplopen tot een uur. “Reis op drukke momenten niet, werk thuis als dat kan of maak gebruik van de korting op deelvervoer”, aldus Rijkswaterstaat.

Het werk aan de Zeeburgerbruggen, tussen knooppunt Watergraafsmeer en de afrit Durgerdam, begon op 20 juli. De buitenring, richting Amsterdam-Noord, was daarom dicht. Donderdag gaat deze weer open.

Tijdens het werk aan de binnenring gaat ook de verbindingsweg vanaf de A8 naar de A10 Noord dicht. “Met deze afsluiting wil Rijkswaterstaat verkeersdrukte in de omgeving van de Schellingwouderbrug/IJburg voorkomen.”

In het laatste weekend van de werkzaamheden, van zaterdag 7 september tot maandag 9 september, wordt de Tweede Coentunnel volledig gesloten. “Verkeer dat dan van Amsterdam-West richting Amsterdam-Noord wil, rijdt een ‘rondje ring’. Dus via de A10 Zuid en de Zeeburgertunnel”, meldt Rijkswaterstaat.

LEES OOK
Politie slaat in op demonstranten UvA
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Burgemeester Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles

HEERLEN - De burgemeester van de Limburgse gemeente Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles die maandag in Duitsland start. "Dit gaat...
×