Clicky

donderdag 19 september 2024 - 09:18 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMogelijke sabotage legerbasis Keulen, kraanwater afgesloten

Mogelijke sabotage legerbasis Keulen, kraanwater afgesloten

KEULEN – Een Duitse militaire basis naast de luchthaven van Keulen is weer geopend, nadat deze was afgesloten in verband met mogelijke sabotage van het kraanwater. Het water op de basis, waar 4300 soldaten en 1200 burgers werkzaam zijn, is mogelijk besmet geraakt nadat iemand de basis zou zijn binnengedrongen.

Een woordvoerder van het Duitse leger kan verder nog geen details geven over het incident. Het Duitse nieuwsblad Der Spiegel schrijft over een aangetroffen gat in een hek van de legerbasis.

De politie heeft uit voorzorg het drinken van kraanwater op de basis verboden, zolang het leger en de militaire inlichtingendienst onderzoek doen naar de vermoedelijke sabotage. Tijdelijk mocht niemand de basis af. “We hebben zo onze redenen voor het nemen van deze maatregel en we nemen de zaak serieus”, aldus een woordvoerder van de Duitse krijgsmacht.

De basis in Keulen-Wahn huist de vloot militaire vliegtuigen van het Duitse ministerie van Defensie. Met deze vliegtuigen worden bondskanselier Olaf Scholz en zijn ministers vervoerd.

LEES OOK
Reisbranche bezorgd over 'instabiele' treinverbinding Schiphol

Het Duitse ministerie van Defensie onderzoekt de vermoedelijke sabotage.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Grote brand in loods Roosendaal [+foto]

ROOSENDAAL - In het Brabantse Roosendaal is in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand uitgebroken in een bedrijfspand. De brandweer heeft...
×