Clicky

donderdag 12 september 2024 - 01:43 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartEindhoven Airport schakelt over op HVO100 hernieuwbare diesel

Eindhoven Airport schakelt over op HVO100 hernieuwbare diesel

Tot 90% minder CO2e-uitstoot op het platform van de luchthaven

EINDHOVEN – Eindhoven Airport gaat per 15 augustus stoppen met het gebruik van fossiele diesel als brandstof voor de diesel-aangedreven platformapparaten en -voertuigen. De luchthaven schakelt volledig over op het gebruik van HVO100, geproduceerd door Neste onder de merknaam Neste MY Renewable Diesel en geleverd door OK Oliecentrale.

HVO100 is een hernieuwbare brandstof die de uitstoot van broeikasgassen bij verbrandingsprocessen aanzienlijk vermindert. Ten opzichte van fossiele diesel zorgt HVO100 voor tot wel 90% minder CO2e uitstoot, tot 33% minder fijne deeltjes en tot 9% minder stikstofoxiden.

Neste MY’s HVO100 wordt enkel geproduceerd uit hernieuwbare organische grondstoffen, waarvan de leveranciers aan strenge duurzaamheidscriteria voldoen.

De overgang naar HVO100 is een tussenstap van Eindhoven Airport in de verduurzaming van de grondgebonden apparatuur en de platformvoertuigen. In 2030 zijn deze categorieën volledig geëlektrificeerd.

Beschikbaarheid van de elektrisch-aangedreven alternatieven en de benodigde elektriciteit bepalen het tempo waarin de luchthaven met haar operationele partners kan overschakelen. Tot die tijd zullen de resterende diesel-aangedreven apparaten en voertuigen gebruik maken van HVO100 om de impact op het klimaat te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

LEES OOK
Oorzaak computerstoring was fout in softwarecode
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Burgemeester Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles

HEERLEN - De burgemeester van de Limburgse gemeente Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles die maandag in Duitsland start. "Dit gaat...
×