Clicky

donderdag 12 september 2024 - 01:45 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsRhenus Group benoemt Gilles Delarue als nieuwe Chief Financial Officer en lid...

Rhenus Group benoemt Gilles Delarue als nieuwe Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur

De Raad van Toezicht van de Rhenus Group heeft Gilles Delarue benoemd als nieuwe Chief Financial Officer (CFO) en lid van de Raad van Bestuur met ingang van 1 september 2024. Delarue, momenteel Head of Group Shareholdings International en Group Compliance Officer, heeft uitgebreide leiderschapservaring binnen de Rhenus Group. Hij volgt Egbert Bernsmeister op, die naar zusterbedrijf SARIA verhuist als Chief Financial Officer onder de RETHMANN Group.

Met meer dan 15 jaar leiderschapservaring bij Rhenus Group, een wereldwijd toonaangevende logistieke dienstverlener, brengt Gilles Delarue een schat aan expertise in zijn nieuwe functie als Chief Financial Officer. Hij heeft ook een uitgebreide managementachtergrond van zijn tijd bij SARIA, waar hij sinds 1998 belangrijke functies bekleedde. Hij volgt Egbert Bernsmeister op, die meer dan 13 jaar als CFO en Raadslid van Bestuur van de Rhenus Group verantwoordelijk was en nu overgaat naar de functie van waarnemend CFO bij SARIA.

Naast zijn nieuwe functie als CFO bij SARIA zal hij zijn ervaring ook in andere belangrijke domeinen van de RETHMANN Group benutten, bijvoorbeeld als toekomstig lid van de Raad van Toezicht van Transdev. De twee leidinggevenden werken nu nauw samen om een naadloze overdracht te garanderen.

LEES OOK
Rhenus Group verwerft 15 procent belang in C Chez Vous en wordt samen met Geopost aandeelhouder

“We zijn verheugd om Gilles Delarue, een zeer ervaren leider met meer dan 15 jaar achtergrond binnen de Rhenus Group, te verwelkomen als onze nieuwe CFO en lid van de Raad van Bestuur. Zijn internationale ervaring en diepgaande kennis van het DNA van ons bedrijf, de strategische groeidoelstellingen en de uitdagingen maken van hem de geknipte persoon voor de functie. Tegelijkertijd wil ik namens de hele Rhenus Group onze Chief Financial Officer, Egbert Bernsmeister, bedanken voor zijn belangrijke bijdrage aan de winstgevende groei van Rhenus. Zijn toewijding was een drijvende kracht achter onze transformatie van een op Europa gericht bedrijf tot de wereldwijde logistieke leider die we vandaag de dag zijn”, aldus de heer Marco Schröter, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Rhenus Group.

In zijn nieuwe functie zal Gilles Delarue leiding geven aan de financiële divisie van de Rhenus Group, waaronder M&A, Finance, Controlling, Corporate Development, Legal, Compliance en Insurance. Voortbouwend op zijn uitgebreide ervaring in financieel management zal de nieuwe CFO ervoor zorgen dat de Rhenus Group financiële stabiliteit en duurzaamheid handhaaft.

“Al bijna twee decennia ken ik Gilles als een gepassioneerde leider en uitstekend financieel adviseur. Hij zal een uitstekende aanvulling zijn op onze Raad van Bestuur en onze groeistrategie met succes vertalen in consistente financiële plannen”, aldus Tobias Bartz, CEO en voorzitter van de Rhenus Group. “Gilles begrijpt en belichaamt ons Rhenus-DNA en onze waarden, waardoor hij ideaal geschikt is voor zijn nieuwe rol als CFO in een familiebedrijf. Zijn nieuwe functie verbetert niet alleen de resultaten, maar maakt ons bedrijf ook toekomstbestendig voor de komende generaties.”

LEES OOK
Rhenus Group verwerft 15 procent belang in C Chez Vous en wordt samen met Geopost aandeelhouder

De aangewezen CFO bekleedt momenteel verschillende belangrijke managementfuncties binnen de Rhenus Group, waaronder Group Head of Compliance en Head of Group Shareholdings International.

“Ik ben enthousiast om het langdurige succesverhaal van Rhenus als familiebedrijf voort te zetten en ons ambitieuze groeitraject verder te dragen. Met het voorrecht om een sterke organisatie van Egbert over te nemen, heb ik er vertrouwen in dat we samen met ons uitzonderlijk bekwame team de assets voor toekomstige generaties zullen beschermen”, aldus Gilles Delarue.

Gilles Delarue behaalde in 1997 een diploma bedrijfskunde aan de Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf en begon daarmee een opmerkelijke 30-jarige carrière als financieel expert bij toonaangevende internationale bedrijven.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Burgemeester Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles

HEERLEN - De burgemeester van de Limburgse gemeente Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles die maandag in Duitsland start. "Dit gaat...
×