Clicky

donderdag 19 september 2024 - 20:35 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsMatrax bv en FGM lanceren de FGM 37 Lifting Tail

Matrax bv en FGM lanceren de FGM 37 Lifting Tail

MILL – Matrax bv in Mill, officieel dealer van Goldhofer en FGM Trailers, heeft in samenwerking met het Italiaanse FGM Trailers een 3-assige FGM 37 oplegger ontwikkeld met lifting tail, en presenteert deze nu in Nederland. Dankzij deze oprijklep kunnen voertuigen worden geladen en gelost met een oprijhoek van slechts 12°.

FGM bouwt (semi-)diepladers en opleggers voor het transport van voertuigen. Het bedrijf investeert continu in innovatie waardoor de FGM-opleggers uitblinken in robuustheid en praktische bruikbaarheid.

De Lifting Tail is al eerder toegepast op trailers van FGM, maar nog nooit in Nederland. De Lifting Tail bestaat uit een hydraulische oprijklep aan de achterzijde van het voertuig, waarmee de traditionele rechtopstaande oprijbanen komen te vervallen. Hierdoor is een aanzienlijke brandstofbesparing mogelijk.

De Lifting Tail van de FGM 37 heeft standaard tevens een unieke bijkomstigheid, namelijk het hydraulisch uitschuiven van extra rampen, waardoor een nog kleinere oprijhoek van 12° gecreëerd kan worden.

LEES OOK
Vier jaar gevangenisstraf voor 33-jarige vrachtwagenchauffeur die 47 mensen smokkelden in trailer

De Lifting Tail komt uit de voertuigtransport-range van FGM en is daarmee al een bewezen product. Uiteraard kan de oprijklep worden verlengd met aluminium oprijbanen, waardoor de oprijhoek nog minder wordt. Hierdoor is de Lifting Tail geschikt voor het transport van materieel met een zeer geringe bodemvrijheid. Er kan zelfs een klep geleverd worden die tot straatniveau zakt en waarbij de aluminium oprijbanen komen te vervallen – arbotechnisch erg interessant.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×