Clicky

donderdag 12 september 2024 - 07:40 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagen botst achterop vrachtwagen met pech, chauffeur zwaargewond

Vrachtwagen botst achterop vrachtwagen met pech, chauffeur zwaargewond [+foto’s]

SCHAUBURG – Dinsdagochtend heeft op de Duitse A44 tussen de knooppunten Kassel-Bad Wilhelmshöhe en Zierenberg een ernstig ongeval plaatsgevonden waarbij twee vrachtwagens waren betrokken. In de richting van Dortmund moest de weg voor een paar uur volledig worden afgesloten.

Een 32-jarige vrachtwagenchauffeur raakte bij het ongeval ernstig gewond en werd door hulpverleners naar het ziekenhuis gebracht. Nadat artsen een levensbedreigende situatie aanvankelijk niet konden uitsluiten, zou zijn toestand zich nu hebben gestabiliseerd.

Om 11.30 uur kon de linkerrijstrook weer opengesteld worden. De omvangrijke reddingswerkzaamheden zijn momenteel nog aan de gang, waardoor er nog steeds verkeersvertragingen en files ontstaan ​​door de afsluiting van twee rijstroken. De duur van de sluiting kan momenteel niet worden vastgesteld.

Een deskundige is bij het onderzoek betrokken en heeft de opdracht gekregen om het exacte verloop van het ongeval te reconstrueren.

Volgens agenten ter plaatse kreeg een trekker met oplegger die in westelijke richting over de snelweg reed rond 06.30 uur pech als gevolg van een technisch defect aan de remmen van de oplegger. De poging van de 62-jarige chauffeur uit Polen om de vrachtwagen de berm op te sturen mislukte en daarom zette hij de vrachtwagen, die zich aan de rechterkant van drie rijstroken bevond, aan de achterzijde vast met een gevarendriehoek en alarmlichten.

LEES OOK
Drie vliegtuigjes gecrasht in Duitsland, drie doden

Ongeveer een half uur later vond het ernstige ongeval plaats waarbij een 32-jarige, rijdend in een trekker met oplegger geladen met boomstammen, om onbekende redenen zonder te remmen tegen de kapotte vrachtwagen reed.

Als gevolg van de klap kwamen de voorste trekker en oplegger en de trekker van de rijdende vrachtwagen in botsing met de rechter vangrail.

Terwijl de 32-jarige Duitse chauffeur ernstig gewond raakte, bleef de 62-jarige, die volgens de huidige informatie niet meer in zijn cabine zat, ongedeerd.

Voor foto’s van het ongeval kunt u hier klikken!

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Burgemeester Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles

HEERLEN - De burgemeester van de Limburgse gemeente Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles die maandag in Duitsland start. "Dit gaat...
×