Clicky

donderdag 12 september 2024 - 19:46 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerCode geel om hitte en onweersbuien uitgebreid naar meer provincies

Code geel om hitte en onweersbuien uitgebreid naar meer provincies

DE BILT – In het grootste deel van het land geldt dinsdag code geel vanwege onweersbuien of hoge temperaturen. Het KNMI heeft de waarschuwing uitgebreid naar negen van de twaalf provincies.

In Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg geldt overdag al code geel vanwege de hitte. In het oosten van het land is het volgens het KNMI “drukkend warm”, met temperaturen tussen de 32 en 34 graden. Dit is vooral voor mensen met een kwetsbare gezondheid risicovol, aldus de dienst. Zij lopen kans op oververhitting en uitdroging. Ook mensen die zwaar lichamelijk werk verrichten of intensief sporten moeten hiervoor uitkijken.

Voor later op de dag, vanaf halverwege de middag tot in de avond, is voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland ook code geel afgegeven vanwege onweersbuien. Die waarschuwing geldt ook in Limburg, Noord-Brabant, Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland, maar dan pas in de loop van de avond. Het gaat om “stevige regen- en onweersbuien” met windstoten, hagel en veel neerslag.

LEES OOK
KNMI waarschuwt voor langdurige regen in Zuid-Limburg

Eerder gold code geel alleen voor Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg. Momenteel verwacht het KNMI dat alleen Noord-Holland, Flevoland en Friesland dinsdag op groen blijven staan. Woensdag geldt code geel voor het hele land vanwege onweersbuien.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A2 [+video]

ROSMALEN-WEST - Op de A2 heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee van de vrachtwagens kunnen niet meer zelfstandig verder rijden...
×