Clicky

donderdag 12 september 2024 - 07:44 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerDrie vrachtwagens en een camper in brand op Duitse A2 na ongeval...

Drie vrachtwagens en een camper in brand op Duitse A2 na ongeval [+foto]

BÖRDE – Dinsdagochtend om 10.32 uur heeft zich een ernstig verkeersongeval voorgedaan op de Duitse A2 richting Hannover, kort achter het tankstation Börde-Nord. Eén persoon kwam om het leven en vier anderen raakten gewond.

Vier voertuigen vlogen in brand, waaronder een camper en drie vrachtwagens, die door de brandweer zijn geblust. De A2 moest in beide richtingen volledig afgesloten worden. De rijrichting naar Berlijn werd ook afgesloten vanwege de bluswerkzaamheden en hevige rook.

Een 65-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur zag het einde van de file voor wegwerkzaamheden over het hoofd en reed zonder te remmen de camper binnen. Deze werd vervolgens op de vrachtwagens geduwd die ervoor stopten. Vervolgens brak er brand uit die zich razendsnel verspreidde, meldt de politie dinsdagmiddag.

Een inzittende (identiteit nog onbekend) van de camper overleed op de plaats van het ongeval. Een andere inzittende (identiteit nog onbekend) werd met ernstige verwondingen per reddingshelikopter naar het ziekenhuis gevlogen.

LEES OOK
Vrachtwagen tegen viaduct gereden in Nieuwe Niedorp [+foto's]

Ook de vrachtwagenchauffeur die het ongeval veroorzaakte, werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De twee andere vrachtwagenchauffeurs (32 en 61 jaar oud) werden met lichte verwondingen per ambulance naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht.

De oorzaak van de ernstige kop-staartbotsing wordt momenteel onderzocht. Daarvoor werd een ongevalsdeskundige ingeschakeld.

De vrachtwagens die bij het ongeval betrokken waren, waren elk geladen met afval, elektrische apparatuur en houten pallets.

In het kader van de brandbestrijdings-, reddings- en bergingswerkzaamheden moesten beide richtingen worden afgesloten. Deze sluiting zal naar verwachting tot in de avonduren duren.

De richting Berlijn is afgesloten vanaf het knooppunt Bornstedt. Nadat de bluswerkzaamheden zijn afgerond, wordt in de late namiddag de berging verwacht.

Nadat de bergingswerkzaamheden zijn afgerond, moet de ABM Börde controleren in hoeverre het wegdek door de hevige brand is beschadigd en of dit eventueel hersteld moet worden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Burgemeester Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles

HEERLEN - De burgemeester van de Limburgse gemeente Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles die maandag in Duitsland start. "Dit gaat...
×