Clicky

donderdag 19 september 2024 - 03:23 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsWinnaars gouden medailles geridderd in Den Haag

Winnaars gouden medailles geridderd in Den Haag

DEN HAAG – De winnaars van gouden medailles op de Olympische Spelen zijn dinsdag geridderd voor hun prestaties. Staatssecretaris Vincent Karremans (Sport) en burgemeester Jan van Zanen van Den Haag spelden de versierselen op.

Sporters die eerder al geridderd zijn om hun prestaties, zoals roeiers Tone Wieten en Koen Metsemakers, krijgen een beeldje, de zogeheten ‘Chapeau’. Ook onder anderen zeilster Marit Bouwmeester, zwemster Sharon van Rouwendaal en atlete Sifan Hassan werden eerder geridderd.

“Wat een voorbeeld zijn jullie!” riep Karremans hen toe. “Dwars door de verzuring, dwars door geen zin of geen puf, dwars door de tranen. Om dat sámen te doen, met elkaar, met je coaches.”

Nederland haalde een historische vijftien gouden medailles op de Spelen in Parijs. Ook wonnen de Nederlandse Olympiërs bij elkaar zeven keer zilver en twaalf keer brons. Nederland eindigde als zesde in de medaillespiegel, het hoogste ooit op de Zomerspelen.

LEES OOK
Parijse luchthavenmedewerkers blazen staking vlak voor Spelen af
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×