Clicky

donderdag 12 september 2024 - 01:38 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelNieuwe Scania 40R BEV 6x2 bakwagen voor Rene Lammers Transport

Nieuwe Scania 40R BEV 6×2 bakwagen voor Rene Lammers Transport

VLIJMEN – Onlangs nam Rene Lammers Transport uit het Noord-Brabantse Vlijmen een Scania 40R BEV 6×2 bakwagen in gebruik.

Het is de eerste elektrische truck in het wagenpark van de transportspecialist, maar de directie van het bedrijf pakt wel meteen door. Op het eigen terrein zijn al vergevorderde voorbereidingen getroffen voor een eigen laadstation. “De trafo is al geleverd en in de komende weken wordt alles aangesloten,” vult Harriëtte van Oers, directeur van Rene Lammers Transport, aan.

Samen met haar twee zoons Bjorn en Rens Lammers vormt Harriëtte van Oers de directie van Rene Lammers Transport. “Dertien jaar geleden overleed Rene Lammers. Dat was natuurlijk een hele schok, maar we moesten wel verder. En nu hebben we met z’n drieën de dagelijkse leiding over het bedrijf. Uiteraard worden we daarbij bijgestaan door onze medewerkers waarvan de meesten al jarenlang bij het bedrijf werken.”

Rene Lammers Transport is een echte specialist in het bijzonder vervoer. Men beschikt daarvoor over een veelzijdig wagenpark van twaalf trekkende eenheden uitgerust met zware laadkranen en (elektrische) Kooiapen. Onder het getrokken materiaal zijn veel uitschuifbare semi-diepladers. Hierop wordt veelal zwaar materiaal vervoerd voor diverse Railinfra opdrachtgevers. Dit zijn belangrijke opdrachtgevers waarvoor door het hele land logistieke activiteiten worden uitgevoerd. Maar het materiaal wordt ook voor andere opdrachtgevers ingezet, zoals een drinkwaterbedrijf en diverse bouwbedrijven.

LEES OOK
Nieuwe Scania P25 voor Bandsma Bultje

“De aanschaf van de nieuwe elektrische Scania hebben we samen met onze opdrachtgever DSG voorbereid en uitgevoerd, ”vertelt Harriëtte van Oers. “Deze groothandel in bouwmaterialen wil in haar gehele keten duidelijke stappen zetten in duurzaamheid en wij wilden ook aan de slag, gewoon ergens beginnen. Het resultaat van deze samenwerking is deze Scania 40R BEV waarmee we voor DSG in deze regio hout en bouwmaterialen gaan distribueren. Ik ben trots op wat we met deze nauwe samenwerking hebben gerealiseerd. ‘Samen Bouwen aan Beter’ wordt hiermee echt in de praktijk gebracht. Onze chauffeur Dennis staat te trappelen om met de truck op pad te gaan.”

De Scania 40R BEV 6×2 is uitgerust met een batterijpakket met een geïnstalleerde capaciteit van 624 kWh. Afhankelijk van de omstandigheden en de lading kan het bereik van de truck oplopen tot ca. 500 km. De elektrische machine heeft een vermogen van 400 kW; vergelijkbaar met zo’n 540 pk. De 40R BEV van Rene Lammers Transport is de eerste Scania BEV bakwagen van de nieuwste generatie die Scania in Nederland aflevert.

LEES OOK
Multifunctionele Volvo FMX Electric trekker-portaalwagen voor Bork Groep
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Burgemeester Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles

HEERLEN - De burgemeester van de Limburgse gemeente Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles die maandag in Duitsland start. "Dit gaat...
×