Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 22:32 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartArbeidsinspectie doet onderzoek naar bagageafhandelaar Skytanking

Arbeidsinspectie doet onderzoek naar bagageafhandelaar Skytanking

DEN HAAG – De Nederlandse Arbeidsinspectie doet onderzoek naar Skytanking, de bagageafhandelaar voor Ryanair op Eindhoven Airport. Dit bevestigt een woordvoerder van de inspectie na berichtgeving van Omroep Brabant over problemen bij het bedrijf.

De woordvoerder wil niet zeggen waarom de inspectie Skytanking onderzoekt en hoelang al. Hij bevestigt wel dat de bagageafhandelaar in juni een officiële waarschuwing kreeg om de arbeidsomstandigheden bij het bedrijf.

Omroep Brabant meldde dat het personeelstekort bij Skytanking uit de hand loopt. Ingewijden zeiden tegen de omroep dat het personeel kampt met een hoge werkdruk. Overwerkte collega’s vallen uit en mensen wordt gevraagd of zij op hun vrije dag kunnen werken. Verder worden nieuwe werknemers amper opgeleid, waardoor de veiligheidsregels voor bagage niet goed kunnen worden nageleefd. Skytanking zou de klachten niet serieus nemen.

Afgelopen zondag zijn honderden vakantiegangers die met Ryanair van Eindhoven Airport vlogen zonder bagage vertrokken naar hun vakantiebestemming door de personeelstekorten, meldde Omroep Brabant eerder.

LEES OOK
Bijna 200 overtredingen flitsbezorgers in 1,5 maand
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Slachtoffer ongeval met lijnbus Bennebroek is 12-jarig meisje

BENNEBROEK - De fietser die woensdag in Bennebroek om het leven kwam door een aanrijding met een lijnbus is een meisje van 12 jaar...
×