Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:24 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsFamilie Isaac Hayes eist miljoenen van Trump voor gebruik nummer

Familie Isaac Hayes eist miljoenen van Trump voor gebruik nummer

De nabestaanden van de Amerikaanse soulzanger Isaac Hayes dreigen met juridische stappen tegen voormalig president Donald Trump. In een brief eist de familie dat Trump het lied Hold On, I’m Coming niet meer speelt bij campagnebijeenkomsten.

De familie eist ook 3 miljoen dollar (2,7 miljoen euro) omdat het lied tussen 2022 en 2024 herhaaldelijk zonder toestemming is gebruikt. Het nummer komt regelmatig langs tijdens bijeenkomsten van de Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen. Hayes schreef het nummer uit 1966 samen met zijn muzikale partner David Porter. Het lied werd bekend door het soulduo Sam & Dave.

In de brief wordt ook gevraagd om alle beelden met Trump waarin het nummer te horen is offline te halen en dat er een officiële verklaring wordt gedeeld dat de erven van Hayes geen toestemming hebben gegeven voor het gebruik van Hold On, I’m Coming. Als er niet aan de eisen wordt voldaan, volgen verdere juridische stappen.

LEES OOK
FBI bevestigt identiteit schutter: 20-jarige man

De zaak van de familie Hayes is de laatste aanvulling van een grote groep artiesten die niet wil dat Trump hun muziek gebruikt. In het verleden lieten onder anderen Adele, Bruce Springsteen en Aerosmith hun afkeer weten. Afgelopen weekend deelde het management van Céline Dion nog een verklaring waarin het gebruik van het nummer My Heart Will Go On bij een campagnerally wordt afgekeurd.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×