Clicky

donderdag 19 september 2024 - 18:44 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOnderminister Oekraïne opgepakt om smeergeldaffaire

Onderminister Oekraïne opgepakt om smeergeldaffaire

KYIV – De Oekraïense autoriteiten hebben een onderminister van Energie opgepakt op verdenking van corruptie.

Veiligheidsdienst SBOe zegt dat steekpenningen waren geëist om mijnbouwapparatuur uit Donetsk te verplaatsen naar het westen van het land. De bewindspersoon en drie medeverdachten zouden op heterdaad zijn betrapt nadat die betaling had plaatsgevonden.

De SBOe noemt de onderminister niet bij naam, maar gaf wel foto’s vrij van de arrestatie van de verdachten. Die zijn onherkenbaar gemaakt. De dienst zegt dat vertegenwoordigers van de mijnbouwsector toestemming hadden gevraagd om “unieke” apparatuur van een staatsbedrijf weg te halen bij de frontlinie. “De functionaris die ging over het behoud van de apparatuur eiste daar echter geld voor”, staat in een verklaring. Het ging naar verluidt om een half miljoen Amerikaanse dollar aan smeergeld.

Een oppositielid zegt dat de verdachte bewindspersoon Oleksandr Kheilo is. Die onderminister is inmiddels uit zijn functie gezet. Oekraïne kampte ook voor de oorlog al met corruptie. De regering wil lid worden van de EU en probeert te laten zien dat het werk maakt van corruptiebestrijding. President Volodymyr Zelensky heeft al eerder functionarissen ontslagen vanwege corruptieaffaires.

LEES OOK
Opvang voor Oekraïners in Jaarbeurs gesloten, ook voor kwetsbaren
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×