Clicky

donderdag 12 september 2024 - 01:32 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsPostNL en trans-o-flex gaan samenwerken in internationaal farmaceutisch transport

PostNL en trans-o-flex gaan samenwerken in internationaal farmaceutisch transport

WEINHEIM –  trans-o-flex, gespecialiseerd in logistieke dienstverlening voor farmaceutische producten, cosmetica, consumentenelektronica en andere gevoelige goederen, is een samenwerking aangegaan met PostNL Pharma & Care Benelux. Door elkaars temperatuurgecontroleerde logistieke oplossingen in hun portfolio op te nemen, vergroten zowel trans-o-flex als PostNL hun geografische bereik voor temperatuurgecontroleerde zendingen.

“Sinds 2015 heeft PostNL, naast de traditionele post- en e-commerceactiviteiten, een onafhankelijk distributienetwerk opgebouwd voor zendingen die actieve temperatuurbeheersing vereisen in het bereik van 2-8°C en 15-25°C”, zegt Michael Löckener, Managing Director Operations van trans-o-flex.

“Het GDP-netwerk van PostNL voldoet aan alle EU-eisen voor farmaceutische logistiek, waardoor we onze klanten via één partner een GDP-oplossing kunnen bieden voor alle drie de Benelux-landen en het trans-o-flex netwerk voor bezorging in Duitsland en Oostenrijk.”

Foto: trans-o-flex

“Naast onze leidende positie in de post- en e-commerce logistiek in de Benelux, streven wij naar marktleiderschap in diverse specialistische markten zoals de zorg”, legt Huub Zijlstra, Managing Director Pharma & Care Benelux bij PostNL uit.

LEES OOK
KLM en BCG breiden hun samenwerking uit op het gebied van digitale luchtvaartactiviteiten

“In België hebben we ruim 25 jaar ervaring in de zorgmarkt, in Nederland ruim 10 jaar. We zien aanzienlijke groeimogelijkheden in de farmaceutische en gezondheidszorgsector. Door wettelijke regelgeving, een groeiende markt en veranderende distributiekanalen zien wij een toenemende behoefte aan actief temperatuurgecontroleerde logistiek. Daarom investeren wij voortdurend in de ontwikkeling van bijzondere oplossingen.” In de Benelux exploiteert PostNL Pharma & Care inmiddels dagelijks zo’n 120 distributieroutes met temperatuurgecontroleerde voertuigen.

Zijlstra vult aan: “Door samen te werken met trans-o-flex breiden we onze internationale GDP-netwerkverbindingen uit. Gezien de marktontwikkelingen in de Benelux zijn wij van mening dat een sterk partnerschap in Duitsland en Oostenrijk onze klanten zal helpen hun geografische bereik te vergroten.”

PostNL en trans-o-flex werken al samen op het gebied van internationaal transport. Beide bedrijven zijn partners in het EURODIS-netwerk, dat pakketten en pallets ophaalt en bezorgt in 38 Europese landen.

Löckener vult aan: “PostNL heeft op indrukwekkende wijze bewezen een betrouwbare en innovatieve partner te zijn. Wij zijn dan ook blij dat we onze samenwerking op het gebied van farmaceutische logistiek nu kunnen uitbreiden.”

LEES OOK
Juridische Column wordt 'Advocaat Geeft Raad!'
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Burgemeester Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles

HEERLEN - De burgemeester van de Limburgse gemeente Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles die maandag in Duitsland start. "Dit gaat...
×