Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 18:29 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartDamen Shipyards helpt Colombianen met bouw marinefregat

Damen Shipyards helpt Colombianen met bouw marinefregat

GORINCHEM – Nederlands grootste scheepsbouwconcern Damen Shipyards heeft een deal gesloten voor de technische ondersteuning van de bouw van een fregat voor de Colombiaanse marine. Ook levert Damen onderdelen voor het marineschip, dat in Colombia gebouwd gaat worden.

“Colombia is, na Mexico en Brazilië, het derde land in Latijns-Amerika dat dit soort complexe marineschepen op eigen werven in licentie kan bouwen”, meldt het Nederlandse bedrijf zondag. “Het schip betekent een significante investering in lokale werkgelegenheid en technologische ontwikkeling van de Colombiaanse maritieme industrie en daarmee in de nationale economie.” Het schip krijgt een lengte van 107,5 meter en een breedte van ruim 14 meter.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Het contract werd ondertekend in de Colombiaanse havenstad Cartagena.

Damen Shipyards maakte eerder deze maand bekend dat de omzet vorig jaar voor het eerst boven de 3 miljard euro is uitgekomen. De orderportefeuille groeide naar 11,3 miljard euro, eveneens een nieuw record.

LEES OOK
Colombiaanse drugsverdachte (44) uitgeleverd aan Nederland
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tusk noemt het “onacceptabel” dat Duitsland strengere grenscontroles wil invoeren

WARSCHAU - De Poolse premier Donald Tusk noemt het "onacceptabel" dat Duitsland strengere controles aan de grens wil invoeren. Tusk zegt dat hij snel...
×