Clicky

woensdag 18 september 2024 - 00:52 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVoormalig YouTube-topvrouw op 56-jarige leeftijd overleden aan kanker

Voormalig YouTube-topvrouw op 56-jarige leeftijd overleden aan kanker

MOUNTAIN VIEW – Voormalig topvrouw van YouTube Susan Wojcicki (56) is overleden aan kanker. Dit meldt de topman van Google, Sundar Pichai, zaterdag op X. Wojcicki was een van de prominentste vrouwen in de techsector.

Pichai zegt “ongelofelijk verdrietig” te zijn om haar overlijden, twee jaar nadat ze kanker kreeg. “Ze was een ongelooflijk persoon, leider en vriendin die een enorme invloed op de wereld had. We zullen haar heel erg missen en onze gedachten zijn met haar familie”, schrijft hij.

Wojcicki stopte vorig jaar bij YouTube en werkte daar negen jaar. Ze was ook een van de eerste werknemers van Google, de eigenaar van het videoplatform. Ze kwam bij Google in 1999 en was onder meer de senior vicepresident voor advertentieproducten. In 2014 werd ze de topvrouw van YouTube, dat in 2006 werd gekocht door Google.

Videoplatform

Ze verliet naar eigen zeggen het videoplatform om zich te richten op “familie, gezondheid en persoonlijke projecten”. Bij haar afscheid noemde ze het besluit om bij Google te werken “een van de beste beslissingen van mijn leven”. Haar plaatsvervanger Neal Mohan werd de nieuwe topman en is dat nog steeds.

LEES OOK
Schoonmakers bij Utrecht CS werden onwel door onbekende drank

“Susan heeft zich de afgelopen twee jaar, ook al kampte ze met grote persoonlijke moeilijkheden, toegewijd aan het verbeteren van de wereld met haar filantropie, waaronder het steunen van onderzoek naar de ziekte die haar uiteindelijk het leven kostte”, zegt Pichai verder in een blogbericht.

Haar man Dennis Troper heeft een bericht op Facebook geplaatst waarin hij “met diepgaand verdriet” het overlijden van zijn vrouw meldt. “Mijn geliefde vrouw voor 26 jaar en moeder van onze vijf kinderen heeft ons vandaag verlaten na twee jaar leven met niet-kleincellige longkanker”, schrijft hij.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten naar Tel Aviv en Beiroet weer op

PARIJS - Air France heeft zijn vluchten naar Tel Aviv (Israël) en Beiroet (Libanon) tot en met in ieder geval donderdag geannuleerd. Dat heeft...
×