Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 09:46 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsGewonde vader Urks gezin moet per helikopter naar Nederland

Gewonde vader Urks gezin moet per helikopter naar Nederland

URK – De vader van het gezin uit Urk dat onder het puin van een ingestort hotel in het Duitse Kröv werd gehaald, moet per helikopter naar Nederland worden overgebracht. Maar omdat het gezin hiervoor niet verzekerd is, wordt een crowdfundingsactie opgezet. Dat heeft de 23-jarige moeder in het gezin vrijdag laten weten in een bericht op Instagram.

Bij het incident, dat dinsdagavond gebeurde, kwamen twee mensen om het leven. Eerst werden de moeder en een kind van 1 jaar onder het puin vandaag gehaald, later werd ook de vader gered. Gemeld werd dat hij zijn linkerarm had gebroken en een beschadiging heeft aan zijn slokdarm. Maar donderdag werd duidelijk dat zijn toestand “zorgelijk” is. Hij zou geen gevoel in zijn voeten hebben en een nierdialyse moeten ondergaan.

Vrijdag laat de moeder van het gezin weten dat er bij haar man in een Duits ziekenhuis incisies zijn gemaakt “in zijn schouder en heupgebied, met als doel om vochtophoping tegen te gaan, zodat de doorbloeding naar zijn benen door blijft gaan”. Haar man, Mark, is “sinds gisteren helemaal opgezwollen, hij is haast twee keer zo groot. Ze blijven continu metingen doen op de druk in zijn buik, deze is op dit moment op een acceptabel niveau.”

LEES OOK
Urker vrouw en kind onder puin van Duits hotel gehaald, man vast [+foto's&video]

Infectiegevaar

Ze laat verder weten dat Mark de komende dagen “slapende” wordt gehouden. “Mark heeft drie zeer grote wonden door de operatie, die de komende maanden nog niet dichtgemaakt kunnen worden. Er is dus groot infectiegevaar. Bid dat er GEEN infecties zullen optreden”, zegt ze. “Ze willen Mark zo snel mogelijk overbrengen naar Nederland, voordat zich eventuele nieuwe problemen voordoen.”

“Wordt vervolgd”, stelt ze, als ze vertelt dat er crowdfunding nodig is.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ebusco wil 36 miljoen ophalen bij aandeelhouders

DEURNE - De Brabantse fabrikant van elektrische bussen Ebusco wil 36 miljoen euro aan nieuw kapitaal ophalen bij aandeelhouders. Het bedrijf uit Deurne heeft...
×