Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 09:41 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBierglas als mogelijk dodelijk wapen: celstraf geëist

Bierglas als mogelijk dodelijk wapen: celstraf geëist

DEN HAAG – Een bierglas kapotslaan tegen iemands oor. Levensgevaarlijk, volgens de officier van justitie. En dus stond een 42-jarige Hagenaar vrijdag terecht voor poging doodslag.

De man was in de nacht van 26 op 27 april 2024 in de stad, waar hij iemand tegen kwam waar hij al langer ruzie mee had. Hij daagde de man uit, maar ondanks de opmerkingen die verdachte maakte was de man zo verstandig om niet te reageren en zijn eigen weg te gaan.

Toen hun wegen een aantal uren later in een kroeg weer kruisten, probeerde het slachtoffer de verdachte opnieuw te negeren. Maar die sloeg plots van achteren een bierglas kapot tegen het hoofd van het slachtoffer. Er waren ruim twintig hechtingen nodig om de twee gaten achter het oor van het slachtoffer te hechten. Als verdachte ook maar iets lager had geslagen, had dat waarschijnlijk tot een slagaderlijke bloeding geleid.

Verdachte heeft het glas aanvankelijk nog in zijn linkerhand, maar wanneer het slachtoffer langs hem loopt pakt hij het over met zijn rechterhand en zet zich schrap. ‘Als een pitcher bij aanvang van een honkbalwedstrijd,’ aldus de officier van justitie. De klap moet al met minstens zo veel kracht zijn uitgedeeld: het glas spatte op het hoofd van het slachtoffer uit elkaar.

LEES OOK
Israël tegen VN-hof: tragische oorlog maar geen genocide in Gaza

Volgens het Openbaar Ministerie blijkt uit alles dat verdachte bewust het slachtoffer een rotklap heeft willen geven met het glas. En het is algemeen bekend hoe kwetsbaar een hoofd is, en dat glas potentieel scherp en dus gevaarlijk is. Verdachte heeft dus op de koop toegenomen dat hij het slachtoffer daar midden in een volle kroeg levensgevaarlijk zou verwonden.

Het Openbaar Ministerie eiste voor poging doodslag op het slachtoffer een gevangenisstraf van 40 maanden waarvan 10 voorwaardelijk. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ebusco wil 36 miljoen ophalen bij aandeelhouders

DEURNE - De Brabantse fabrikant van elektrische bussen Ebusco wil 36 miljoen euro aan nieuw kapitaal ophalen bij aandeelhouders. Het bedrijf uit Deurne heeft...
×