Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 09:47 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsAardbeving in Japan, ook gevoeld in Tokio

Aardbeving in Japan, ook gevoeld in Tokio

TOKIO – In Japan heeft een aardbeving met een kracht van 5,3 plaatsgevonden, meldt de Japanse meteorologische dienst (JMA) op basis van de eerste informatie. Het epicentrum lag op een diepte van 10 kilometer in de prefectuur Kanagawa, die grenst aan Tokio. De beving was in de hoofdstad voelbaar.

In Tokio trilden gebouwen, waarna een van de metrolijnen in de stad korte tijd werd stilgezet. De overheid heeft een noodwaarschuwing gegeven voor de hoofdstad en de prefecturen Kanagawa, Saitama, Yamanashi en Shizuoka. Er wordt niet gewaarschuwd voor een tsunami. Voor zover bekend zijn er geen meldingen van schade, meldt de Japanse omroep NHK.

De beving komt een dag nadat de meteorologische dienst voor het eerst een waarschuwing had gegeven voor een potentiële “mega-aardbeving”, die ook Tokio kan treffen. Mensen werden opgeroepen zich voor te bereiden op de beving, hoewel niet zeker is dat er een zware aardbeving komt. De waarschuwing volgde na een beving met een kracht van 7,1 waardoor acht gewonden vielen.

LEES OOK
Doden en gewonden door tyfoon Shanshan in Japan

De Japanse premier Fumio Kishida gaat vanwege de waarschuwing vrijdag niet zoals gepland naar Centraal-Azië. “Ik heb besloten de komende week in het land te blijven om ervoor te zorgen dat onze voorbereidingen en communicatie in orde zijn”, zei hij tegen verslaggevers. Kishida benadrukte dat hij als premier de hoogste verantwoordelijkheid voor crisismanagement heeft en herhaalde dat het de eerste keer was dat het advies werd gegeven.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ebusco wil 36 miljoen ophalen bij aandeelhouders

DEURNE - De Brabantse fabrikant van elektrische bussen Ebusco wil 36 miljoen euro aan nieuw kapitaal ophalen bij aandeelhouders. Het bedrijf uit Deurne heeft...
×