Clicky

woensdag 18 september 2024 - 23:51 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsNieuwe arrestatie in zaak verijdelde aanslag Taylor Swift-concert

Nieuwe arrestatie in zaak verijdelde aanslag Taylor Swift-concert

WENEN – In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is een nieuwe verdachte aangehouden in het onderzoek naar een verijdelde aanslag op een concert van Taylor Swift. Het gaat om een 18-jarige man uit Irak, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Zijn aanhouding vond donderdagavond plaats. De man had contact met de hoofdverdachte, een 19-jarige Oostenrijker met Noord-Macedonische roots. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Gerhard Karner kan de 18-jarige man momenteel niet direct in verband worden gebracht met de aanslagplannen. Hij zou een paar dagen geleden trouw hebben gezworen aan Islamitische Staat (IS). Ook de hoofdverdachte heeft dat gedaan. Waar de 18-jarige precies van wordt verdacht, is niet bekendgemaakt.

De Irakees behoort tot de kring van de hoofdverdachte. Die man heeft een volledige bekentenis afgelegd. Hij wilde mensen buiten de concertlocatie ombrengen met explosieven en messen. De hoofdverdachte werd woensdag aangehouden, net als een 17-jarige jongen. Oostenrijkse media melden dat de 15-jarige jongen in de zaak is aangemerkt als getuige en niet als verdachte. De Oostenrijkse krant Kurier schrijft dat hij is vrijgelaten.

LEES OOK
Team Trump zamelt miljoenen in voor slachtoffers aanslag

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift heeft haar drie uitverkochte concerten in Wenen afgelast. Bondskanselier Karl Nehammer noemde dit een “zeer verantwoordelijk en begrijpelijk besluit”. De concerten zouden donderdag, vrijdag en zaterdag plaatsvinden in het Ernst Happel Stadion, waar zeker 55.000 mensen in kunnen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×