Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 09:47 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartZware explosie op containerschip 'YM Mobility' in haven van Ningbo Shoushan

Zware explosie op containerschip ‘YM Mobility’ in haven van Ningbo Shoushan [+video’s]

NINGBO ZHOUSHAN – Er heeft vandaag, vrijdag 9 augustus 2024, een zware explosie plaatsgevonden op een containerschip in de Chinese haven Ningbo Zhoushan, zo meldden lokale Chinese media.

Het incident vond plaats rond 13:46 uur (lokale tijd) in de haven van Beilun, onderdeel van de haven van Ningbo Zhoushan in de provincie Zhejiang.

Op basis van de tot nu toe vrijgegeven videobeelden van de explosie is het betrokken schip geïdentificeerd als de YM Mobility, eigendom van Yang Ming Marine Transportation. Het Post Panamax-containerschip (6.589 TEU), gebouwd in 2021, lag naar verluidt afgemeerd bij de Ningbo Beilun Phase III Terminal toen de explosie plaatsvond.

Het schip was afkomstig van Jebel Ali, Verenigde Arabische Emiraten, en was naar verluidt geladen met gevaarlijke stoffen.

De videobeelden tonen een grote rookpluim die opstijgt van het schip, gevolgd door een enorme explosie die een brand veroorzaakt. Enorme rookwolken zijn van veraf te zien na de explosie.

LEES OOK
Verdachte aangehouden voor explosie en brand in Kaatsheuvel

Volgens CCTV hebben de autoriteiten bevestigd dat de explosie afkomstig was van een container op het schip. Er zijn tot nu toe geen slachtoffers gemeld, aldus de nationale televisiezender.

Het Ningbo Maritime Search and Rescue Center heeft drie brandweerschepen naar de plaats van het ongeluk gestuurd voor noodhulp.

Vanwege de explosie en brand is de haven nu tot nader order gesloten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ebusco wil 36 miljoen ophalen bij aandeelhouders

DEURNE - De Brabantse fabrikant van elektrische bussen Ebusco wil 36 miljoen euro aan nieuw kapitaal ophalen bij aandeelhouders. Het bedrijf uit Deurne heeft...
×