Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:10 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsNoodtoestand in Russische stad Lipetsk na drone-aanval op vliegveld

Noodtoestand in Russische stad Lipetsk na drone-aanval op vliegveld

LIPETSK/KYIV – De autoriteiten in de Russische plaats Lipetsk hebben de noodtoestand uitgeroepen na een grote aanval met drones op het militaire vliegveld vlak buiten de stad.

Dorpen rond het militaire vliegveld zijn geëvacueerd. Volgens de gouverneur, Igor Artamonov, zijn er zes gewonden gevallen.

Er zijn veel explosies gemeld en er is ook schade aangericht aan een energiecentrale. Er zijn stroomstoringen in Lipetsk en het openbaar vervoer is stilgelegd. De militaire basis ligt aan de rand van Lipetsk en circa 280 kilometer van de Oekraïense grens.

Oekraïne heeft de aanval bevestigd en gezegd dat er op het militaire vliegveld van Lipetsk onder meer een opslagplaats van geleide bommen is bestookt. De bommen die afgevuurd en daarna nog aangestuurd kunnen worden, worden aan het front op grote schaal en met succes door de Russische strijdkrachten ingezet.

LEES OOK
EU-landen eisen dat Polen eind maakt aan blokkade vrachtwagens Oekraïne
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×