Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 05:28 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsWerkstraffen voor drie medewerksters zorgboerderij Aurora Borealis Wedde

Werkstraffen voor drie medewerksters zorgboerderij Aurora Borealis Wedde

GRONINGEN – De officier van justitie heeft werkstraffen opgelegd van 100 uur aan drie medewerksters van de voormalige zorgboerderij Aurora Borealis in Wedde.

Zij hebben zich volgens het openbaar ministerie schuldig gemaakt aan diverse mishandelingen van de kwetsbare bewoners van de instelling.

De zaken tegen de drie medewerksters zijn buiten de rechter om afgedaan, omdat zij niet de hoofdverantwoordelijken zijn voor de misstanden in de zorgboerderij.

Ook is rekening gehouden met de verregaande gevolgen die zij hebben ondervonden nadat de zaak in de openbaarheid kwam. Zo is er sprake geweest van forse bedreigingen aan het adres van de medewerksters.

Een vierde medewerker moet zich op 10 september nog bij de officier van justitie melden. De beide hoofdverdachten werden door de rechtbank in Groningen op 18 juli veroordeeld tot de maximale gevangenisstraf van vijf jaren en vier maanden en een beroepsverbod voor de duur van tien jaren en vier maanden. Ook moeten zijn schadevergoedingen betalen aan de voormalige bewoners.

LEES OOK
OM neemt afdoeningsbeslissingen in onderzoek misstanden zorgboerderij Wedde
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geheime archiefstukken Bijlmervliegramp na decennia openbaar

DEN HAAG - Nabestaanden en andere belangstellenden krijgen 32 jaar na de Bijlmervliegramp inzage in archiefstukken over de dodelijke vliegtuigcrash. Een deel van het...
×