Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 05:27 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartAir France stelt vluchten naar Libanon langer uit

Air France stelt vluchten naar Libanon langer uit

PARIJS – Air France stelt vluchten naar Libanon vanuit Parijs langer uit. Volgens de Franse luchtvaartmaatschappij wordt nu tot komende zondag niet gevlogen naar de Libanese hoofdstad Beiroet in verband met de spanningen in het Midden-Oosten.

Air France heeft sinds 29 juli alle vluchten naar Libanon geschrapt en zei eerder deze week nog dit te verlengen tot donderdag. Nu worden de vluchten dus pas zondag hervat.

Transavia heeft deze week gezegd het hele zomerseizoen niet naar Beiroet te vliegen vanaf Schiphol. Transavia was de enige maatschappij die vanaf Schiphol naar de Libanese hoofdstad vloog.

In een verklaring stelt Air France dat hervatting van vluchten naar Libanon afhangt van verdere inschattingen over de lokale situatie in het land. De maatschappij zegt dat de veiligheid van bemanningen en passagiers de hoogste prioriteit heeft.

De zorgen over een escalatie van het conflict tussen Israël en de Libanese beweging Hezbollah zijn de laatste tijd toegenomen. Meerdere landen, waaronder Nederland, roepen hun burgers op Libanon te verlaten.

LEES OOK
Luchthaven Beiroet annuleert vluchten uit angst aanval Israël
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geheime archiefstukken Bijlmervliegramp na decennia openbaar

DEN HAAG - Nabestaanden en andere belangstellenden krijgen 32 jaar na de Bijlmervliegramp inzage in archiefstukken over de dodelijke vliegtuigcrash. Een deel van het...
×