Clicky

donderdag 19 september 2024 - 19:26 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsTurkije blokkeert toegang tot gameplatform Roblox

Turkije blokkeert toegang tot gameplatform Roblox

ANKARA – Turkije heeft de toegang tot het populaire gameplatform Roblox geblokkeerd omdat er zorgen zijn dat content op het platform kan leiden tot kindermisbruik. Minister van Justitie Yılmaz Tunç kondigde de stap aan.

Op het virtuele platform van Roblox kunnen gamers hun eigen wereld bouwen. Volgens Turkije zijn er risico’s voor misbruik van kinderen op het platform, zonder daar nader op in te gaan.

“Zoals onze grondwet voorschrijft, is de staat verplicht om noodzakelijke maatregelen te nemen om onze kinderen te beschermen. Gebruik van technologie op een negatieve manier kan niet worden geaccepteerd”, aldus de minister.

Onderzoek

De blokkade volgt op onderzoek door autoriteiten in de zuidelijke Turkse provincie Adana. Naar verluidt hangt de kwestie samen met zorgen over mogelijke seksuele inhoud op het platform van Roblox.

Roblox was niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar. Op de website staat wel een verklaring dat het bedrijf zijn systemen voor privacy constant innoveert en ontwikkelt om iedereen veilig te laten voelen op Roblox.

LEES OOK
Turkse verdediger Demiral niet tegen Oranje om 'wolvengroet'

Vorige week blokkeerde Turkije ook de toegang tot socialmediaplatform Instagram. Een hoge Turkse functionaris had Instagram beschuldigd van “censuur” van posts rond de dood van Hamasleider Ismail Haniyeh.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×