Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 02:49 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsFinanciën: 'emoties liepen op' rond stichting prinses Laurentien

Financiën: ’emoties liepen op’ rond stichting prinses Laurentien

DEN HAAG – In de samenwerking tussen het ministerie van Financiën en de stichting van prinses Laurentien voor de slachtoffers van de toeslagenaffaire “zijn de emoties wel eens opgelopen”. Zo reageert het ministerie op berichtgeving van het AD, dat schrijft dat meerdere meldingen van grensoverschrijdend gedrag over de prinses bij de ambtelijke top zouden zijn binnengekomen.

“Een aantal van onze collega’s” heeft een mondelinge melding gedaan van opgelopen emoties, bevestigt het ministerie, maar een woordvoerder wil niet zeggen hoeveel en of er sprake was van grensoverschrijdend gedrag. “We houden het bij deze tekst.” De woordvoerder laat ook in het midden of de meldingen gingen over prinses Laurentien, zoals het AD meldt, of over andere medewerkers van haar stichting.

“De mondelinge meldingen zijn vertrouwelijk gedaan en zijn zorgvuldig behandeld”, staat in de reactie van Financiën. “Wij vinden dat onze medewerkers erop moeten kunnen rekenen dat dit zo blijft en we doen daarom hierover ook verder geen uitspraken.”

LEES OOK
ITA breekt per direct met Ivo van Hove na onderzoek werkcultuur

Toeslagenaffaire

De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat het ministerie van Algemene Zaken op de hoogte is gesteld van de meldingen, “in het vertrouwen dat het ministerie van Financiën de meldingen zorgvuldig behandelt”.

De Stichting (Gelijk)waardig Herstel, opgericht door prinses Laurentien, helpt ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire. Er is veel te doen geweest over de aanpak die de stichting daarvoor hanteert. Ouders waren daar enthousiast over, maar een eerste proef met zo’n driehonderd dossiers wist het ministerie van Financiën niet meteen te overtuigen. Het departement betwijfelde onder meer of de methode op grote schaal toepasbaar was. Vorige maand werd bekend dat de stichting een akkoord heeft gesloten met Financiën, zodat ze door kan gaan met het helpen van gedupeerden.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geheime archiefstukken Bijlmervliegramp na decennia openbaar

DEN HAAG - Nabestaanden en andere belangstellenden krijgen 32 jaar na de Bijlmervliegramp inzage in archiefstukken over de dodelijke vliegtuigcrash. Een deel van het...
×