Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 02:19 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsFaber herhaalt: ik kan Mikael (11) geen hoop geven

Faber herhaalt: ik kan Mikael (11) geen hoop geven

ZEVENAAR – Asielminister Marjolein Faber zegt niets te kunnen betekenen voor de in Nederland geboren Mikael (11) en zijn Armeense moeder, die niet in Nederland mogen blijven.

De minister herhaalde dat zij niet langer de bevoegdheid heeft om in schrijnende gevallen een uitzondering te maken, aangezien die verviel in 2019. “Ik kan hem geen hoop geven”, zei Faber tijdens een werkbezoek.

De Raad van State oordeelde dat de moeder van Mikael niet mag blijven in Nederland. Zij kwam in 2010 vanuit Armenië naar Nederland, maar haar asielaanvraag werd afgewezen. Ze bleef toch. In 2012 werd Mikael geboren.

Volgens Faber moeten Mikael en zijn moeder Nederland binnen 28 dagen na de rechtelijke uitspraak het land hebben verlaten. Die uitspraak was op 31 juli. Mikael en zijn moeder moeten dus voor het einde van deze maand het land uit zijn.

Faber wijst onder meer naar Mikaels moeder. “Die heeft er ook een verantwoordelijkheid in. Zij heeft al heel snel gehoord dat ze hier geen recht heeft op verblijf.”

LEES OOK
Jetten: D66'ers gewaarschuwd niet in rechts kabinet te stappen
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geheime archiefstukken Bijlmervliegramp na decennia openbaar

DEN HAAG - Nabestaanden en andere belangstellenden krijgen 32 jaar na de Bijlmervliegramp inzage in archiefstukken over de dodelijke vliegtuigcrash. Een deel van het...
×