Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 02:17 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOok Sixt gaat minder elektrische auto's verhuren

Ook Sixt gaat minder elektrische auto’s verhuren

MÜNCHEN – Net als Hertz, gaat ook het Duitse autoverhuurbedrijf Sixt minder elektrische auto’s verhuren. De reden is volgens het bedrijf dat klanten liever een auto met een verbrandingsmotor willen.

“Wij passen ons aandeel elektrisch aangedreven auto’s aan op basis van de vraag van consumenten en kunnen zeer snel reageren op veranderingen in de vraag”, maakte Europa’s grootste autoverhuurbedrijf woensdag bekend. Vorig jaar had Sixt net iets minder dan 10.000 stekkerauto’s, op een totale vloot van bijna 170.000 voertuigen.

Aankopen door verhuurbedrijven zijn een zegen voor autofabrikanten die grote aantallen willen verkopen. Voor de verhuurders blijken deze aankopen echter vaak geen goede investeringen te zijn. Zowel Hertz als Sixt gaven in de afgelopen maanden aan dat ze af willen van Tesla’s omdat ze duur zijn in onderhoud. Daarbij ondermijnden de agressieve prijsverlagingen van de autofabrikant de restwaarde van de auto’s. De waarde van zo’n auto aan het einde van de verhuurperiode is een belangrijk risico voor een verhuurbedrijf.

Hertz kondigde in april aan dat het van plan was om zo’n 10.000 elektrische auto’s uit zijn vloot te verwijderen. De lagere huurtarieven en hogere onderhoudskosten hadden de winstgevendheid van het bedrijf onder druk gezet. De restwaarde van elektrische modellen daalt volgens de verhuurder sneller dan die van vergelijkbare auto’s met een verbrandingsmotor.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geheime archiefstukken Bijlmervliegramp na decennia openbaar

DEN HAAG - Nabestaanden en andere belangstellenden krijgen 32 jaar na de Bijlmervliegramp inzage in archiefstukken over de dodelijke vliegtuigcrash. Een deel van het...
×