Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 01:53 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsChinese mijlpaal: meer elektrische dan brandstofauto's verkocht

Chinese mijlpaal: meer elektrische dan brandstofauto’s verkocht

BEIJING – In China zijn vorige maand voor het eerst meer elektrische auto’s en plug-in hybrides verkocht dan auto’s met een brandstofmotor, meldt de China Passenger Car Association (CPCA) op basis van voorlopige cijfers.

Het aantal verkochte volledig elektrische auto’s en hybrides, auto’s met zowel een elektrische motor als een verbrandingsmotor, bedroeg 879.000, goed voor 50,8 procent van de totale verkopen. De totale verkoop van nieuwe auto’s daalde met 2 procent tot 1,73 miljoen stuks.

De nieuwe mijlpaal toont dat de Chinese markt van elektrische voertuigen blijft profiteren van een stijgende vraag, zelfs nu de vraag in de rest van de wereld afneemt.

Wang Chuanfu, de topman van ‘s werelds grootste fabrikant van elektrisch aangedreven auto’s BYD, voorspelde in maart al dat auto’s met een verbrandingsmotor ingehaald zouden worden.

LEES OOK
EU waarschuwt China dat zij economie zal beschermen
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geheime archiefstukken Bijlmervliegramp na decennia openbaar

DEN HAAG - Nabestaanden en andere belangstellenden krijgen 32 jaar na de Bijlmervliegramp inzage in archiefstukken over de dodelijke vliegtuigcrash. Een deel van het...
×