Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 01:48 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOok man uit Urk levend onder puin van Duits hotel gehaald

Ook man uit Urk levend onder puin van Duits hotel gehaald

BERLIJN – Ook de man uit Urk die onder het puin lag van het ingestorte hotel in de Duitse plaats Kröv, is levend onder het puin vandaan gehaald. Dat bevestigen familieleden van de 26-jarige man aan de lokale krant Het Urkerland. De man wordt naar het ziekenhuis gebracht. Hij is volgens de krant buiten levensgevaar.

Een woordvoerder van de lokale politie bevestigde woensdagmiddag dat de Nederlandse man gered is. Hij is aanspreekbaar, maar de politie kan geen uitspraken doen over de ernst van zijn verwondingen, aldus de woordvoerder. Volgens Het Urkerland heeft de man zijn linkerarm gebroken en liep hij een beschadiging aan zijn slokdarm op. Of hij geopereerd moet worden, wordt nog bekeken.

Eerder werden zijn vrouw (23) en haar jonge kind al onder het puin van het hotel gehaald. De vrouw werkt als redacteur bij Het Urkerland. Volgens de brandweer liep zij lichte verwondingen op. Het kind van ongeveer 2 jaar is fysiek ongedeerd.

LEES OOK
Vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij frontale aanrijding op Duitse B189

De woordvoerder van de Duitse politie bevestigde ook dat er nog twee mensen vastzitten. Deze zijn aanspreekbaar en de politie is in contact met ze, zegt de woordvoerder.

Bij de instorting van het hotel in Kröv aan de Moezel, in de deelstaat Rijnland-Palts, kwamen twee mensen om het leven. Volgens de hulpdiensten is een hele verdieping ingestort en is de rest van het honderden jaren oude gebouw verzakt. Geen muur staat meer recht, zei de brandweer tijdens een persconferentie.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geheime archiefstukken Bijlmervliegramp na decennia openbaar

DEN HAAG - Nabestaanden en andere belangstellenden krijgen 32 jaar na de Bijlmervliegramp inzage in archiefstukken over de dodelijke vliegtuigcrash. Een deel van het...
×