Clicky

donderdag 19 september 2024 - 02:00 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsZakelijke auto leasen? 3 tips!

Zakelijke auto leasen? 3 tips!

- advertorial -

Ben jij op zoek naar een auto die je kan leasen voor de zaak? Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het leasen van een auto voor zakelijk gebruik. Denk bijvoorbeeld na over hoeveel kilometers je privé wilt kunnen rijden. Maar ook welke leasevorm het beste bij jouw wensen passen. Het aantal mensen dat een auto leaset, is over de jaren flink toegenomen. Zowel privé als zakelijk willen mensen graag een auto leasen om onder andere kosten te besparen. Maar waar moet je op letten bij het leasen van een auto voor zakelijk gebruik? Met de volgende tips weet jij waar je op moet letten!

Lease Vormen

Wil je een auto leasen zakelijk? Er zijn verschillende leasevormen waar je uit kan kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een financial lease waarbij de auto wel jouw eigendom wordt. Je betaalt de kosten van de auto in termijnen terug aan de leasemaatschappij en na het afbetalen is de auto van jou. Daarnaast is er een operational lease waarbij je een maandelijks vast bedrag betaalt voor de auto en de auto eigendom blijft van de leasemaatschappij. Wil je liever een auto voor een korte periode leasen voor bijvoorbeeld seizoenswerk? Dan kun je het beste kiezen voor een shortlease. Hierbij lease je auto voor een korte periode. Ook kun je een occasion leasen. Met een occasion lease, lease je een jonge al eerder gebruikte auto. 

Bijtelling en kilometerlimiet

LEES OOK
Aanrijding auto en goederentrein in Farmsum [+foto]

Bij het leasen van een auto voor zakelijk gebruik moet je rekening houden met de bijtelling en de kilometerlimiet. Als je met jouw zakelijke auto meer dan 500 privékilometers rijdt krijg je te maken met bijtelling. Het gebruiken van jouw zakelijke auto voor privé wordt gezien als loon in natura waarover je belasting moet betalen en dit doe je door bijtelling te betalen. Het bijtellingspercentage van je auto wordt bepaald aan de hand van de uitstoot van je auto en de leeftijd van de auto. Daarnaast moet je ook rekening houden met de kilometerlimiet van de auto. Heb je een kilometerlimiet afgesproken met de leasemaatschappij? Dan bepaalt dit hoeveel kilometers je maximaal mag rijden en dit bepaalt ook de hoogte van de kosten. 

Kosten besparen

Je kunt dus kosten besparen als je minder dan 500 privé kilometers maakt door geen bijtelling te hoeven betalen. Ook door een lager kilometerlimiet af te spreken kun je kosten besparen. Maar er zijn nog andere manieren waarop je kosten kan besparen bij het leasen van een auto. Neem bijvoorbeeld een elektrische auto. Deze is duurzamer en de brandstofkosten zijn lager. Ook is het slim om een zuinigere en kleinere leaseauto te nemen. Door zuinig te rijden bespaar je namelijk ook op brandstofkosten. Bovendien zijn er vaak aanbiedingen waarbij leaseauto’s goedkoper aangeboden worden, hierdoor kun je ook kosten besparen.


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×