Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 01:53 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsDachser in Waddinxveen neemt nieuw warehouse in gebruik

Dachser in Waddinxveen neemt nieuw warehouse in gebruik

Uitbreiding contractlogistiek met 6.900 m2 brengt totale opslagcapaciteit op 55.000 palletplaatsen

WADDINXVEEN – Dachser in Waddinxveen heeft een nieuw warehouse in gebruik genomen. Het pand is gevestigd aan de Nijverheidsweg 5 op het bedrijventerrein Doelwijk in Waddinxveen. Het gloednieuwe gebouw, volledig gericht op contractlogistiek, vergroot de opslagcapaciteit van de logistieke dienstverlener met 6.900 m2 en biedt ruimte voor zo’n 10.000 pallets.

Dit warehouse is het vierde logistieke pand van Dachser op het strategisch gelegen bedrijventerrein Doelwijk. Het pand bevindt zich tegenover het warehouse voor contractlogistiek dat eind 2020 werd geopend en is net als de andere panden van Dachser ook direct aangesloten op het distributienetwerk van de logistieke dienstverlener. Vanuit Waddinxveen wordt heel Europa bereikt, met meer dan 90 vaste vertrekken per dag.

Het nieuwe warehouse, dat zich compleet richt op contractlogistiek, heeft drie hallen, een ruimte voor value added services, twee kantoorgedeeltes en ruime parkeergelegenheid.
Het pand valt op door de grote vensters in de blauwe gevels die veel daglicht binnenlaten en is voorzien van zonnepanelen op het dak met een productiecapaciteit van 400 kW. Daarnaast wordt het gebouw verwarmd met een warmtepomp in beide kantoordelen. De verlichting in zowel het kantoorgedeelte als in de drie hallen is volledig uitgevoerd met LED-armaturen.

LEES OOK
Dachser blijft op koers en breidt wereldwijde netwerk uit

55.000 palletplaatsen voor contractlogistiek

Edwin Vermeulen, General Manager van Dachser in Waddinxveen: “We zijn ontzettend blij met ons nieuwe warehouse, dat ook op bedrijventerrein Doelwijk gebouwd kon worden. In 2007 koos Dachser ervoor om de eerste vestiging in het westen van Nederland te openen, in Waddinxveen. Toen met nog slechts 3.000 m2 en met 16 medewerkers. Ik had toen nog niet kunnen vermoeden, wel gehoopt uiteraard, dat wij in 2024 ons vierde logistieke pand hier konden openen.”

Met het nieuwe warehouse, dat plaats biedt aan 10.000 pallets, komt de totale opslagcapaciteit in Waddinxveen uit op 55.000 palletplaatsen. Deze uitbreiding biedt de logistieke dienstverlener de kans om te kunnen blijven voldoen aan de toenemende vraag voor opslagruimte. “Onze huidige klanten weten dat Dachser staat voor stabiliteit en flexibiliteit en dat willen wij kunnen blijven continueren. Met deze uitbreiding van 6.900 m2 zijn wij ingesteld op verdere groei en het leveren van de service die onze klanten van ons zijn gewend.”

LEES OOK
Müller Fresh Food Logistics neemt 17 meter hoog warehouse in Holten in gebruik

De uitbreiding van Dachser op het bedrijventerrein Doelwijk is bijzonder te noemen. “Vanwege de gunstige ligging, onder de rook van Rotterdam, is de grond op dit terrein zeer gewild. Toen de kans voorbij kwam om hier te kunnen uitbreiden, grepen we hem met beide handen aan. Gelukkig pakte dat gunstig uit. Het nieuwe warehouse is gebouwd op een van de laatste beschikbare stukken grond op het bedrijventerrein.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geheime archiefstukken Bijlmervliegramp na decennia openbaar

DEN HAAG - Nabestaanden en andere belangstellenden krijgen 32 jaar na de Bijlmervliegramp inzage in archiefstukken over de dodelijke vliegtuigcrash. Een deel van het...
×