Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 01:39 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartTurkish Cargo ziet hoeveelheid vracht met 32 procent groeien

Turkish Cargo ziet hoeveelheid vracht met 32 procent groeien

Turkish Airlines heeft in het tweede kwartaal van 2024 zijn passagierscapaciteit met 7,7 procent verhoogd en 22,1 miljoen passagiers vervoerd. De winst uit de hoofdbedrijfsactiviteiten bedroeg 591 miljoen USD.

Ondanks de aanhoudende politieke spanningen wereldwijd, knelpunten in de vliegtuigproductie en motorproblemen, bleef Turkish Airlines gestaag groeien dankzij haar wendbaarheid en uitgebreide vluchtnetwerk.

De luchtvaartmaatschappij vervoerde in totaal 22,1 miljoen passagiers in het tweede kwartaal van het jaar. Volgens gegevens van de International Air Transport Association (IATA) heeft de wereldwijde passagierscapaciteit in het tweede kwartaal van 2024 net het niveau van vóór de pandemie bereikt, terwijl Turkish Airlines de passagierscapaciteit van 2019 met 38 procent heeft overtroffen, als een van de toonaangevende luchtvaartmaatschappijen in de sector te midden van toenemende concurrentie.

Door de activiteiten op Europa’s grootste luchtvrachtfaciliteit, Smartist, veroverde Turkish Cargo een aanzienlijk deel van de versnelde groei van e-commerce in het tweede kwartaal van dit jaar. Daarnaast bood het een belangrijk alternatief voor verladers die geen last wilden hebben van de verstoringen in het Suezkanaal. Als gevolg daarvan verhoogde Turkish Cargo de hoeveelheid vervoerde vracht in de eerste zes maanden van 2024 met 32 procent per jaar en werd het de op twee na grootste luchtvrachtmaatschappij ter wereld, zoals blijkt uit cijfers van IATA.

LEES OOK
ILT-Luchtvaartautoriteit: vooralsnog geen overschrijding van normen door Schiphol

In de periode april tot en met juni 2024 stegen de totale inkomsten van Turkish Airlines met 10 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 5,7 miljard USD. Van dit totaal kwam 81 procent van de inkomsten uit passagiersvervoer, wat neerkomt op 4,6 miljard USD, mede dankzij bijdragen uit het Verre Oosten. De vrachtinkomsten stegen jaarlijks met 48 procent en bereikten 885 miljoen USD. Door de concurrentiedruk op de inkomsten per passagier en de nadelige effecten van wereldwijde inflatie op de kosten, is de winst uit de hoofdbedrijfsactiviteiten met 26 procent gedaald tot 591 miljoen USD.

Turkish Airlines streeft ernaar haar vloot uit te breiden naar 800 vliegtuigen in 2033 als onderdeel van haar 100-jarig jubileumstrategie en breidde het aantal vliegtuigen in de eerste helft van het jaar uit met 9 procent tot 458, ondanks knelpunten in de vliegtuigproductie.

Met ongeveer 92 duizend werknemers en haar dochtermaatschappijen vertegenwoordigt Turkish Airlines met trots haar land in de wereldwijde luchtvaartindustrie met haar wereldwijde vluchtnetwerk, moderne vloot, uitstekende service en succesvolle prestaties. In de komende jaren zal de bijdrage aan duurzame groei in de luchtvaartsector doorgaan in lijn met de nationale ontwikkelingsdoelstellingen en de 2033 strategie van Turkish Airlines.

LEES OOK
Weer klimaatprotest op Duitse luchthaven, vrachtvluchten urenlang stilgelegd
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geheime archiefstukken Bijlmervliegramp na decennia openbaar

DEN HAAG - Nabestaanden en andere belangstellenden krijgen 32 jaar na de Bijlmervliegramp inzage in archiefstukken over de dodelijke vliegtuigcrash. Een deel van het...
×