Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 00:05 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartBoeing komt met ontwerpwijzigingen na verlies deurpaneel 737 MAX

Boeing komt met ontwerpwijzigingen na verlies deurpaneel 737 MAX

WASHINGTON – De Amerikaanse vliegtuigproducent Boeing gaat aanpassingen in het ontwerp van zijn toestellen doorvoeren om te voorkomen dat er nog een incident plaatsvindt zoals met de Boeing 737 MAX 9 van Alaska Airlines. Dit vliegtuig verloor begin dit jaar een deurpaneel. Het incident stortte de vliegtuigbouwer in een grote crisis.

Boeing-bestuurder Elizabeth Lund lichtte de plannen dinsdag toe tijdens de eerste van een tweedaagse hoorzitting van de National Transportation Safety Board in Washington. Zij hoopt dat de ontwerpwijzigingen binnen een jaar doorgevoerd kunnen worden, om daarna de hele vloot aan te passen. Bij het toestel van Alaska Airlines bleek dat vier bouten ontbraken bij het losgeraakte paneel.

Het incident heeft de reputatie van Boeing ernstig beschadigd. Hierdoor moesten toestellen aan de grond blijven en mocht Boeing zijn productie niet uitbreiden van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Ook volgde een strafrechtelijk onderzoek en stapten verschillende belangrijke leidinggevenden op bij het concern.

LEES OOK
Aandeelhouders krijgen advies tegen beloning Boeing-topman van 33 miljoen dollar te stemmen
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geheime archiefstukken Bijlmervliegramp na decennia openbaar

DEN HAAG - Nabestaanden en andere belangstellenden krijgen 32 jaar na de Bijlmervliegramp inzage in archiefstukken over de dodelijke vliegtuigcrash. Een deel van het...
×