Clicky

dinsdag 10 september 2024 - 00:06 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSOpenbaar VervoerJongen (15) steelt lijnbus in Bremen en haalt passagiers op

Jongen (15) steelt lijnbus in Bremen en haalt passagiers op

BREMEN – Een 15-jarige jongen heeft in de Noord-Duitse stad Bremen voor opschudding gezorgd door met een gestolen lijnbus door de stad te rijden en hiermee ook passagiers op te halen.

Maandagavond deed de jongen zich voor als stagiair bij het busbedrijf en vergezelde hij de buschauffeur op zijn route door de stad. Nadat de chauffeur samen met de jongen de bus verliet, keerde de jongen weer terug en vervolgde als bestuurder de reis van de bus.

De jongen haalde vervolgens bij een halte in de stad nietsvermoedende passagiers op en vervoerde hen door de stad, aldus de politie. De echte buschauffeurs merkten de diefstal op en waarschuwden de politie, die de bus snel lokaliseerde en de reis beëindigde. Alle inzittenden bleven ongedeerd tijdens de rit, de bus liep wat lakbeschadigingen op.

De 15-jarige autistische jongen werd vervolgens door de politie overgedragen aan zijn vader. Volgens de politie wilde hij “zijn enthousiasme voor voertuigen en technologie uitleven”.

LEES OOK
Verwachte ingebruikname Wunderline verschoven naar midden 2025
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geheime archiefstukken Bijlmervliegramp na decennia openbaar

DEN HAAG - Nabestaanden en andere belangstellenden krijgen 32 jaar na de Bijlmervliegramp inzage in archiefstukken over de dodelijke vliegtuigcrash. Een deel van het...
×